Brandgeur uit Hansbeke waaide over naar Deinze.

Gisterenavond rond middernacht, was er in het centrum van Deinze een sterke brandgeur waar te nemen, zelfs in Petegem aan de Leie was deze geur waar te nemen.
De oorzaak van de brandgeur was te zoeken in Hansbeke waar er brand uitgebroken was bij transportbedrijf Mattheeuws, een vrachtwagen had vuurgevat.

Beeldmateriaal: Google Maps

Het gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan van de gemeente Nevele trad op om 23u30 in werking. De brandweerpost Nevele kreeg omstreeks 20.44 uur hiervoor een oproep. Er was een grote rookontwikkeling en de rookpluim dreef af richting Nevele en ons Deinze. De gemeentelijke fase van het nood- en interventieplan werd deze nacht om 4u17 opgeheven. Dit gebeurde nadat de resultaten van 6 luchtmetingen op het grondgebied van Nevele en Deinze allemaal negatief bleken.

De toestand voor de inwoners van Nevele kon op de voet gevolgd worden via het twitter kanaal van Nevele.

Via de officiele kanalen van Deinze bleef het stil, op het twitter account van Stad Deinze stond niks te lezen en het officele Facebook kanaal van stad Deinze evenmin. Op de persoonlijke account van onze burgemeester kon men de situatie volgen.

In onze zoektocht naar informatie merkten we meteen ook op dat er een verschil is tussen Deinze (niet-aangesloten) en Nevele (wel aangesloten) voor het nieuwe officiële communicatie initiatief van de overheid: be-alert. We denken dat zo’n incident zoals nu, een van de bestaansredenen is om hiervoor in te zetten, we zijn momenteel niet op de hoogte of dit ook geactiveerd werd voor grondgebied Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...