Burgemeesters Deinze en Zulte verwelkomen Nevele in politiezone Deinze-Zulte

De burgemeesters van Deinze en Zulte verwelkomen Nevele in de politiezone Deinze-Zulte. Zij namen eerder kennis van het persbericht van de vijf burgemeesters van Aalter, Knesselare, Lovendegem, Waarschot en Zomergem in verband met de hervorming van de politiezone.

De fusie tussen Deinze en Nevele die gisteren met een bijzonder grote meerderheid is goedgekeurd door de gemeenteraden van Deinze en Nevele heeft uiteraard ook een impact op de politiezones. Hierover pleegden de burgemeesters al informeel overleg met elkaar. De burgemeesters van Deinze, Nevele en Zulte wachtten hiervoor eerst het voorstel van de burgemeesters van de LoWaZoNe (zonder Nevele) af. Zij kwamen overeen om een fusie na te streven tussen de LoWaZoNe (zonder Nevele) en Aalter-Knesselare.

Dit sluit aan bij de voorkeur van de burgemeesters van Deinze, Nevele en Zulte om de politiezone Deinze-Zulte te versterken met Nevele. Er zal uiteraard nauw samengewerkt worden in de beste verstandhoudingen tussen de acht burgemeesters en de drie zonechefs om de hervorming van drie naar twee politiezones voor te bereiden. De veiligheid van onze inwoners zal hierbij de hoogste prioriteit krijgen. De impact van hervorming zal geen gevolgen hebben voor de leiding van de politiezone Deinze-Zulte. Deze blijft in handen van zonechef Benny Van Wabeke.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...