20ste boomplantactie Milieufront Omer Wattez Leievallei gaat van start

Al twintig jaar organiseert Milieufront Omer Wattez Leievallei een actie om bomen, struiken en hagen aan te planten. Onder de leuze ‘Behaag de Leiestreek’ willen we de aanplant van diverse kleine landschapselementen bevorderen. Deze actie loopt in samenwerking met de gemeentebesturen van Deinze en Zulte.

Bomen en struiken zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Heel wat dieren zijn ervan afhankelijk. Denk maar aan vogels die nesten bouwen in hun takken, bijen die leven van de bloesems, kleine zoogdieren die zich tegoed doen aan hun vruchten, enzovoort. Ze bieden beschutting tegen zon, regen, wind en roofdieren.

Ook voor het klimaat zijn bomen een goede zaak. Ze nemen immers CO2 op uit de lucht. Elke boom die je aanplant helpt dus om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Wist je dat er in Vlaanderen elke dag nog bos verdwijnt, aan het tempo van één voetbalveld per dag?

Maar ook je gezondheid vaart er wel bij. Meer groen in de tuin is rustgevend en goed voor het gemoed. Het brengt je tot rust, het zorgt voor geborgenheid en verbindt de mens met de natuur. Bovendien zuiveren bomen en struiken de lucht door fijn stof op te nemen.

Zeker in bosarme regio’s zoals de Leiestreek is het dus erg belangrijk dat we nieuwe bossen en houtkanten aanplanten. Ook jij kan een steentje bijdragen, zelfs één boom is al de moeite waard. En als je geen plaats hebt voor een boom, kan je misschien een geveltuintje of een bloemenweide overwegen. Neem dus gauw een kijkje op de website http://boomplantactie.wordpress.com/, en bestel jouw bomen! De actie loopt tot 31 oktober 2017.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...