AppliTek geselecteerd voor koninklijke missie naar Indië

Het bedrijf AppliTek uit industriezone De Prijkels wordt in november vertegenwoordigd op koninklijke missie naar Indië. CEO David Laurier zal Koning Filip en Koningin Mathilde zelf vergezellen tijdens dit staatsbezoek naar het Indische schiereiland.

David Laurier Applitek

“Het is bijna 10 jaar geleden dat Koning Albert en Koningin Paola Indië bezochten in het kader van een officieel staatsbezoek. In tegenstelling tot prinselijke missies waarop je als bedrijf zelf mag inschrijven, is een staatsbezoek strikt op uitnodiging van het paleis en enkel voor bedrijven die reeds jaren zaken doen met India, in het geval van AppliTek zijn we actief in diverse milieuprojecten rond de Ganges rivier”, zegt David Laurier. De eerste maal dat we meereisden met de toenmalige Kroonprins Filip & Prinses Mathilde was in 2005. Ook in 2010 en in 2013 waren we erbij, maar deze laatste werd toen geleid door Prinses Astrid.

“De laatste vijftien jaar is AppliTek, die vooral zijn toepassingen zoekt in water en afvalwaterprojecten, een belangrijke speler geworden.
Tijdens het staatsbezoek worden de President & de Eerste Minister van Indië bezocht, en worden door AppliTek o.a. diverse lezingen gegeven omtrent “smart cities” en het Ganges project.
De diplomatieke betrekkingen tussen België en Indië werden aangeknoopt in 1947. In de Eerste Wereldoorlog vochten meer dan 130.000 Indiase troepen in de Vlaamse slagvelden en brachten heel grote offers met meer dan 9.000 doden.
Na het officiële gedeelte van het Staatsbezoek reist David door naar West-Bengalen waar hij voor de tweede maal het ziekenhuis Bishop James Memorial Hospital bezoekt in Mohit Nagar, niet zo ver van de grens met Bangladesh. Het ziekenhuis opende haar nieuwe 2e verdieping begin dit jaar en werd er o.a. een nieuwe operatiekwartier ingehuldigd. Als vrijwilligers ondersteunen Deinzenaars Astère en Marie-Paul Allaert sinds 2006 de uitbouw van dit ziekenhuis.

Meer info over Applitek, neem een kijkje hun website – http://www.applitek.com/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...