Bio-Ecomarkt 2017 op het Sint Poppoplein

Op zondag 17 september 2017 van 14u tot 17u organiseert Groen-Deinze opnieuw haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt op het Sint-Poppoplein in Deinze. Je kan  je informeren, het gezicht achter het product zien, de sfeer opsnuiven en genieten van een gezellig biocafé.

Eddy Donné: “Door naar de bio-ecomarkt te komen, kan je kennis maken met producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, voor ecologisch wonen en leven en voor de natuur in het algemeen. De Deinse bevolking kan met een aankoop meteen ook een steentje bijdragen tot een duurzame aarde en een beter klimaat.”

Martijn Bruneel: “Dit jaar zijn er enkele nieuwe dingen op de Ecomarkt langs de Leie. De interactie tussen standhouders en bezoekers kan soms tot mooie ideeën, plannen en realisaties leiden. Om het geheel wat op te vrolijken, komt de groep Trio Pimenton, die echte latinomuziek brengt. Je kan mee zingen en dansen !

Mieke Roelens: “Momenteel zijn er 19 standhouders ingeschreven. De Zonnekouter uit Machelen zal present zijn met bio-dynamische groenten. Een primeur is er met Greenfeet, een foodtruck die ecologische hapjes serveert recht vanuit de permacultuurtuin. Bij ’t Herdertje kan je terecht voor schapen-,geiten- en koekaas. Ook vlees van geit, schaap en rund is er te verkrijgen, net zoals de veggieproducten van “la vie est belle”. Traditiegetrouw zal de Wereldwinkel  aanwezig zijn met fairtrade voedingsproducten die een eerlijke prijs geven aan landbouwers uit het Zuiden.

Met zuivere lucht op de eerste plaats, staat drinkwater op de tweede plaats als het gaat om het verzorgen van ons lichaam, zegt Natuurgeneeskundige Raphaël Claeyssens. Hij komt vertellen over de Junbronnen en zuiver en vitaal drinkwater, wat zeer belangrijk is voor een gezonde woonomgeving.

Goed van Doen is een nieuwe kledingwebshop  in Deinze met ‘fair fashion & sustainable lifestyle’. Je kan er terecht voor prachtige en comfortabele ecologische kledij.

Speciaal voor jonge moeders zijn Mammies en pappies aanwezig. Bij die stand kan je terecht voor wasbare luiers en alles wat je nodig hebt bij een geboorte. Er zijn ook hangmatjes, speelgoed, kledij, enz. Je hebt een ruime keus en je kan gemakkelijk zoeken per type luier en per materiaal.

De juwelen van Boutique Bouton zijn voornamelijk gemaakt van en met oude knopen. Daarnaast vervaardigt Boutique Bouton hippe juwelen uit fietsbinnenband, waarbij upcycling helemaal centraal staat. Ook maakt Boutique Bouton tijdloze juwelen, uit kralen en onderdelen van mooie, vintage oorbellen en halskettingen. Zo biedt Boutique Bouton unieke, duurzame alternatieven aan voor goedkope juwelen die in massaproductie vervaardigd worden.

Dit jaar is Sigrid Depraetere aanwezig met t*Rust-dekentjes. Dat zijn zware dekentjes die voor verschillende doelen gebruikt kunnen worden. t*Rust staat zowel voor ‘rust’ als voor ‘vertrouwen’: via het deken worden mensen zich meer bewust van hun lichaam en kan het lichaam zich ontspannen. Het dekentje brengt iemand terug in contact met zichzelf doordat de eigen lichamelijke grenzen hervonden worden.

Nieuw dit jaar is ook het vlechtatelier. Dag in dag uit tovert Gerda Legrand materialen zoals wilgenhout om tot eigentijdse & creatieve gebruiksvoorwerpen. Manden is het eerst waar je zou aan denken, maar er is veel meer….

Zoals vorig jaar is er opnieuw “de Ontknoping” uit Ertvelde met etherische oliën die een krachtig genezend effect hebben op lichaam en geest. Ook komt Hilde Belmans met aloë vera-producten die een weldaad zijn voor het lichaam.

Dit jaar is Alchemilla opnieuw aanwezig met een praktijk voor natuurgeneeskunde en gezondheidsbegeleiding.  Je kan er terecht met zowel lichamelijke als emotionele klachten of gewoon om preventief en op een natuurlijke manier aan je gezondheid te werken. Anja kan je verwennen met handmassage. Bij Mimie Gaereminck kan je ook terecht voor stoelmassage, shiatsu en yoga.

Om te leren hoe je beter kan composteren, vind je de milieudienst van stad Deinze met de compostmobiel. De compostmeesters hebben een eigen demoplaats waar alle kringlooptechnieken uit de doeken worden gedaan.

Naaste in nood is een project van Françoise Noé, die voor armen in de buurt een steentje wil bijdragen. Ze maakt creatieve kaartjes van oud papier, vormt goedkope spulltjes om tot kunstwerkjes, enz…

En zoals gewoonlijk kan je je gading vinden op de infostanden van VELT-Leieland,  Natuurpunt Deinze-plus en de JNM. Bovendien zorgen we zoals vorig jaar voor een gezellig biocafé en ecologisch verantwoord speelgoed voor de kinderen.

De toegang is gratis. Iedereen van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...