Open VLD Deinze en #Nevele gaan intensief samenwerken voor voorbereiding fusie

Zowel Open VLD Deinze als de liberalen uit Nevele zijn klaar voor vier zeer intensieve maanden. Om het fusieverhaal tot een succes te maken voor alle inwoners van Deinze en Nevele slaan beide liberale afdelingen alvast de handen in mekaar om samen werk te maken van de voorbereiding van de fusie. “Alleen zo kunnen we erop toezien dat dit een evenwichtig verhaal wordt waarvan iedereen beter wordt”, zeggen Bart Vandekerckhove en Sofie D’hondt, de voorzitters van de afdelingen uit respectievelijk Deinze en Nevele. “Want dat is het wat deze fusie moet zijn: een win-win voor Deinze en Nevele.”

Met de principiële beslissing die op zowel de gemeenteraad van Deinze als die van Nevele werd genomen op 24 augustus breekt een nieuw, heel belangrijk hoofdstuk aan in het verhaal van de fusie tussen Deinze en Nevele. “De komende maanden moet alles onderzocht, berekend en bekeken worden, en dat tot in de kleinste details”, zegt Bart Vandekerckhove van Open VLD Deinze. “Alleen zo krijgt iedereen een goed zicht op wat de fusie zou betekenen. Nadien zullen ook beslissingen moeten worden genomen. Wij gaan alvast alles evalueren en bespreken met vertegenwoordigers van de twee afdelingen samen, in een centrale werkgroep.”

Wordt de finale beslissing om te fusioneren goedgekeurd op beide gemeenteraden in december, dan zullen de liberale afdelingen van Deinze en Nevele meteen worden samengesmolten tot één afdeling. De nu opgerichte centrale werkgroep wordt dan ook meteen het nieuwe kernbestuur.

Open VLD Deinze beschikt als meerderheidspartij, met twee schepenen (Norbert De Mey en Bruno Dhaenens) en de voorzitter van de gemeenteraad (Annie Mervillie) over heel wat bestuurservaring. Met daarbovenop drie gemeenteraadsleden en twee OCMW-raadsleden is de afdeling stevig vertegenwoordigd in de politiek in Deinze. Open VLD Nevele is met één gemeenteraadslid de kleinste fractie in Nevele. Sinds enkele jaren is er echter een nieuwe, fel verjongde ploeg aan de slag om de liberalen in Nevele opnieuw op de kaart te zetten.

Met hetzelfde enthousiasme waarmee de jongste jaren werd gewerkt, wil de ploeg uit Nevele nu ook een mogelijke fusie mee uittekenen. “We hebben tot nu toe zeer realistisch en kritisch gekeken naar dit fusieverhaal, en we zullen dat blijven doen”, stelt Sofie D’hondt, voorzitter van de Nevelse afdeling. “Voor ons is het van belang dat iedereen hier beter van wordt, anders heeft een fusie gewoonweg geen zin. En we spreken dan uiteraard over het financiële, met op kop de belastingen, maar zeker ook over de dienstverlening en vele, vele andere zaken. Daarom willen we onze ideeën en accenten voor Nevele meteen meegeven. Alleen op die manier kan de fusie Deinze/Nevele ook een mooi liberaal verhaal worden voor iedereen.”

Norbert De Mey, eerste schepen en nestor van de liberale ploeg in Deinze, kijkt uit naar de samenwerking met de afdeling uit Nevele. “Tijdens de eerste besprekingen die we al hebben gehad, merk ik veel enthousiasme op. We hadden met onze jonge voorzitter Bart Vandekerckhove en Tess Minnens, die onlangs de eed aflegde als jongste gemeenteraadslid, al veel dynamiek in de ploeg. Met onder meer mensen als Sofie D’hondt, Axel Dobbelaere en Kristof Windels uit Nevele komt daar nog eens een pak frisse, jonge gedrevenheid bij. Als de fusie een feit wordt, is het voor mij nu al duidelijk dat deze liberale ploeg voor veel dynamiek en heel veel goeie ideeën zal zorgen. Wat dat betreft, zit het zeker al goed.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...