Feesten met 30 jaar Elfdorpen

Lokaal dienstencentrum Elfdorpen bestaat 30 jaar. Reeds van bij de start biedt Elfdorpen cursussen, lezingen en bewegingsactiviteiten aan. Op vrijdag 22 september viert Elfdorpen zijn dertigjarige bestaan met een opendeurdag en workshops.

Elfdorpen GroenRood

Het lokaal dienstencentrum Elfdorpen ging van start op 17 mei 1987. Op vrijdag 22 september viert Elfdorpen van 14 tot 17 uur zijn dertigjarige bestaan met een opendeurdag. Het onthaal wordt verzorgd door de sfeermakers van Theater Boutique, voor een hapje en een drankje zijn er superlekkere foodtrucks. Je kan ook deelnemen aan verschillende workshops:

Tijdstip Wat Prijs
14.00 – 14.30 Stoel-yoga Gratis
14.30 – 15.00 Toeristisch Spaans Gratis
15.00 – 15.30 Spaanse conversatie

Stoel-yoga

Gratis

Gratis

15.30 – 16.00 Toeristische Spaans Gratis
16.00 – 16.30 Engels

Maak zelf je mocktail

Gratis

5 euro

16.30 – 17.00 Engels

Maak zelf je mocktail

Gratis

5 euro

14.00 – 17.00 (doorlopend) Overzicht 30 jaar bestaan Elfdorpen

Crea-atelier: eigen kunstenaars aan het werk

Gratis

Gratis

Parkeer jouw wagen aan de Brielpoort en neem plaats in de riksja ‘De Max’. Hij wacht jou op aan dienstencentrum Leiespiegel en brengt jou naar Elfdorpen!

Vormingsaanbod
Reeds van bij de start organiseert Elfdorpen heel wat cursussen, lezingen en bewegingsactiviteiten. Wie graag een mondje Frans, Duits, Engels of Spaans wou leren, kon en kan er nog steeds terecht. Van bij de oprichting was de kookclub van het dienstencentrum een groot succes. Talloze senioren en jongvolwassenen leerden er in de keuken de finesses van het koken.

De fietsclub van Elfdorpen organiseert van bij de start jaarlijks een mooi fietsprogramma met aangename tussenstops. Ook de petanqueclub zorgt nog elke week voor het nodige spelplezier op een van de zes overdekte en verwarmde pleinen, of een van de twee buitenpleinen.

Een andere vaste waarde in het bewegingsaanbod is het seniorenzwemmen. Heel wat senioren leerden dankzij de samenwerking met de stedelijke sportdienst zwemmen in zwembad Palaestra. Yoga-activiteiten worden al geruime tijd aangeboden en staan de laatste jaren meer en meer in de belangstelling.

Digitaal
Seniorobics, of aereobics voor senioren, ballroomdansen en een eigen toneelgroep maakten deel uit van de werking van het dienstencentrum. Daarnaast bieden de maandelijkse voordrachten in Elfdorpen een gevarieerd aanbod van onderwerpen, steeds vergezeld van een kopje koffie en gebak. Elfdorpen doet heel wat inspanningen om senioren wegwijs te maken in de wereld van computers en internet met cursussen voor online bankieren, shoppen, sociale media enzovoorts.

Het seniorenrestaurant werd in september 2016 sterk uitgebreid van 45 maaltijden per week naar 150 maaltijden per week. Door het grote succes en de tevreden bezoekers is er nu elke tweede donderdag van de maand een ‘pateetjes’namiddag en viermaal per jaar een seizoensontbijt.

De recentste aanvulling is een elektrische bakfiets, geïnspireerd op een riksja, met twee zitplaatsen voor passagiers. De fiets werd ‘De Max’ gedoopt en biedt fietsplezier aan wie niet meer alleen kan fietsen.

Info
Lokaal dienstencentrum Elfdorpen, Gentpoortstraat 41, 9800 Deinze
09 387 82 80
[email protected] – www.deinze.be/elfdorpen – www.facebook.com/elfdorpen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...