Honden binnenkort toegelaten op de Brielmeersen

De provincieraad besliste op 6 september om het politiereglement voor ‘De Brielmeersen’ af te stemmen op de politiereglementen van de andere provinciale domeinen. “Een belangrijke wijziging voor de Brielmeersen is dat honden zullen toegelaten worden”, zegt gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA), die het dossier inkeek.

DuitsenHerder_DeinzeOnline_Nieuws_Deinze

In september 2014 werd het domein ‘De Brielmeersen’ in Deinze overgenomen door de Provincie. Sindsdien neemt de provincie de beslissingen over het park. Het politiereglement van de stad Deinze werd door de Provincie herwerkt. In het nieuwe reglement staat dat honden aan de leiband zullen worden toegelaten. Het hondenbaasje zal in het bezit moeten zijn van een hondenpoepzakje en uiteraard steeds de uitwerpselen moeten opruimen.

DierenOnderEENdak_DeinzeOnline_Nieuws_Deinze

“Honden werden door de Stad Deinze niet toegelaten op de Brielmeersen, behalve op de dienstweg langsheen de oever van het kanaal en het wandelpad langsheen de Tweebruggenlaan en de Stadionlaan. Dit gaf vaak aanleiding tot verwarring. Ik heb meermaals gevraagd om ook honden op de Brielmeersen toe te laten. Ik ben verheugd dat de provincie gehoor geeft aan deze oproep.”, zegt Sabine Vermeulen. “Naast het toelaten van honden, zal ook fietsen op de verharde wegen toegelaten worden. Tot op heden was fietsen enkel toegelaten in de voormiddag. Deze bizarre regel wordt gewijzigd zodat fietsen ook de ganse dag mogelijk zal worden.”, aldus Sabine Vermeulen.

“Nu is het aan de Stad Deinze om het stedelijk politiereglement aan te passen en voor te leggen aan de gemeenteraad. Vanaf dan zullen honden aan de leiband toegelaten worden op de Brielmeersen. Dit is een goede beslissing. Ik kreeg in het verleden toch een aantal meldingen van parkbezoekers die met hun hondje toekwamen en opnieuw huiswaarts moesten keren omdat ze niet met het dier in het park mochten. Ik kijk er alvast naar uit om mijn dagelijkse hondenwandeling te kunnen laten doorgaan in de mooie Brielmeersen. Uiteraard steeds met hondenpoepzakje in de vestzak!”, besluit Sabine Vermeulen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...