Wedstrijd week van de Fair Trade

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in oktober de week van de Fair Trade plaats. Dit jaar loopt deze van 4 tot 14 oktober. De trekkersgroep Fair Trade en het stadsbestuur organiseren een wedstrijd om zoveel mogelijk mensen stimuleren fairtradeproducten te gebruiken. Indienen van het wedstrijdformulier kan tot 31 oktober 2017 in dienstencentrum Leiespiegel.

 

Fair Trade of eerlijke handel is handel die benadeelde producenten, voornamelijk uit het Zuiden, de kans geeft op duurzame ontwikkeling. Een van de belangrijkste principes van Fair Trade is dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn product, maar het is meer dan dat. Fair Trade ijvert voor een menswaardig bestaan voor iedereen, nu en in de toekomst.

Deinze behaalde in 2013 de titel Fairtradegemeente, in het kader daarvan willen de trekkersgroep Fair Trade en het stadsbestuur met een wedstrijd zoveel mogelijk mensen stimuleren fairtradeproducten te gebruiken. Verzamel tot eind oktober fairtradelogo’s van verschillende producten en kleef ze op het wedstrijdformulier op de laatste pagina van de septembereditie van infomagazine Code 9800 (ook te downloaden op www.deinze.be/code9800). Indienen kan tot 31 oktober 2017 in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2. Hiermee maak je kans op de hoofdprijs: een cadeaubon van  Deinze van € 150 of één van de 10 cadeaubonnen van € 25 ofwel een waardebon van € 25 van Oxfam Wereldwinkel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...