Donderdag 5 oktober: Vertelavond 2e Torino Nice Rally bikepacking

Wie van fietsen en avontuur houdt kan op donderdag 5 oktober naar boekhandel Letters & Co op de markt in Deinze. Thomas Rooselaer van fietswinkel Thomas Cycles in Astene komt er vertellen over zijn deelname aan de 2e editie van de Torino Nice Rally; een bikepacking avontuur van 700 km en 20.000 hoogtemeters dwars door de Alpen.

ThomasCycling_TorinoNiceRally_Deinze4

“Bikepacking is aan een sterke opmars bezig”, aldus Thomas. “Je kan het beschouwen als een mix tussen mountainbiken en minimalistisch kamperen. Ongeacht of je nu met een MTB of een gravel fiets rijdt, je komt ermee op plaatsen waar weinig andere fietsers komen”.

De Torino Nice Rally is geen race; iedereen rijdt op z’n eigen tempo. Buiten routebestanden- en beschrijving is er geen ondersteuning – je moet dus je plan kunnen trekken bij technische problemen of lichamelijke klachten, het kiezen van een overnachtingsplek, en het voorzien van voldoende eten en drinken. “Een beetje planning kan zeker geen kwaad”, weet Thomas te vertellen: “ik heb er 8 dagen over gereden, maar de voorbereiding heeft maanden geduurd. Van het bouwen van de fiets tot het samenstellen van de bagage: het was letterlijk wikken en wegen!”.

De verschillende facetten van de voorbereiding zullen uitgebreid aan bod komen tijdens de vertelavond. Ook worden er foto’s getoond en zal de fiets waarmee Thomas deelgenomen heeft ter plekke staan. Donderdagavond dus vanaf 19:30 bij Letters & Co. Toegang is gratis maar reservatie gewenst via [email protected]

Thomas baat een fietswinkel in Astene uit, die hier al eens de revue is gepasseerd.
Het wordt zeker een top avond!!!!
https://www.deinzeonline.be/2016/04/deinze-nu-nog-meer-fietsstad

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...