Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte start op 6 november

Niet zozeer voor ons Deinzenaren, maar wel voor Deinzenaren die moeten afslaan in De Pinte of van De Pinte naar Deinze moeten rijden met de auto.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 6 november met de heraanleg van het op- en afrittencomplex in De Pinte. Het agentschap investeert in een bijkomende op- en afrit van de E17 richting Antwerpen en een nieuwe rotonde op de N60. De brug over de E17 wordt gesaneerd en het wegdek van de N60 krijgt een opknapbeurt. Het eindresultaat zal zorgen voor veiliger verkeer, vooral bij het op- en afrijden van de snelweg, en vlotter verkeer op de N60. Eind 2018 moeten alle werken klaar zijn.

Het agentschap bouwt een extra op- en afrit van de E17 richting Antwerpen en een rotonde op de N60. Beide ingrepen zorgen ervoor dat de aansluitingen van de op- en afritten van de E17 met de N60 veiliger worden, omdat de gevaarlijke linksafbewegingen verdwijnen. Dit zal ook zorgen voor vlotter verkeer op de N60.

Met de heraanleg beoogt AWV ook veiliger fietsen. Tussen de rotonde ‘Bonaparte’ en zijstraat Den Beer verdwijnen de fietspaden langs de N60. Er komt een alternatief via de Grote Steenweg (N60c) aan de zuidzijde en via de Polderdreef, Het Kruisken, Heerweg en de Weefstraat aan de noordzijde.

Tijdens de werken wordt ook de N60 zelf en de brug over de E17 aangepakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Natuur en Bos investeren samen in een parking. Die zal dienst toen als carpoolparking en als portaal voor het Parkbos.

Infovergadering op 11 oktober
Om iedereen goed te informeren over wat de heraanleg inhoudt en hoe die aangepakt wordt, organiseert AWV twee infovergaderingen op 11 oktober 2017: Om 18u is er een infovergadering voor ondernemers, om 20u zijn alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden welkom. Beide momenten vinden plaats in de cultuurzaal van het Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP), Polderbos 20 in De Pinte.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...