Sinterklaasintocht in Astene en Deinze op zat. 25 nov. met show

Op zaterdag 25 november 2017 is het weer zo ver, dan doen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hun blijde intrede in Deinze. De heilige man bezoekt ’s ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder, waarna hij per stoomboot naar het Sint-Poppoplein vertrekt. Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein gaat het richting de Brielpoort, waar de theatervoorstelling “Piet durft niet” door De Proefkonijnen wordt opgevoerd. Tickets voor de voorstelling in de Brielpoort kosten € 3 per persoon en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst.

https://i0.wp.com/www.deinzeonline.be/wp-content/uploads/2017/11/sinterklaas_DeinzeOnline.jpg?resize=1200%2C803&ssl=1

ASTENE 9u
Om 9 u. vertrekt Sinterklaas vanaf Astene Sas naar De Ceder (Parijsestraat 34), alle kinderen zijn er welkom tot 11.30 u. De Sint heeft voor ieder kind iets lekkers mee. In de namiddag begeeft de Sint zich met zijn Zwarte Pieten per stoomboot naar het centrum van Deinze.

DEINZE 13u30
Alle kinderen van Deinze en omstreken worden vanaf 13.30 u. verwacht op het Sint-Poppoplein om de Sint en de Pieten te verwelkomen langs de kade. De stoomboot van Sinterklaas wordt verwacht om 14 u. Sinterklaas zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. De Sint liet reeds weten erg blij te zijn met zelfgemaakte tekeningen en schilderijen en neemt deze graag in ontvangst.

BRIELPOORT 14u30
Interactieve theatervoorstelling “Piet durft niet” Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein trekken Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in stoet naar de Brielpoort. Vanaf 14.30 u. zijn alle kinderen en hun ouders welkom in de Brielpoort, waar De Proefkonijnen om 15.30 u. van start gaan met de interactieve theatervoorstelling “Piet durft niet”. Sinterklaas heeft een probleem! Eén van zijn zwarte pieten heeft last van hoogtevrees en is nog nooit door de schouw gekropen. Hij moet blijven oefenen tot hij wél op de daken durft en zo een échte zwarte piet kan
worden! Kom jij hem helpen om snel te worden zoals de andere Zwarte Pieten? Kom bovendien ook te weten hoe hij Sinterklaas heeft leren kennen en wat je moet doen om Zwarte Piet te worden.

Piet durft niet is een interactieve Sinterklaasvoorstelling die een heleboel vragen beantwoordt over de Sinterklaastraditie. De voorstelling is bijzonder actueel: het centrale thema is namelijk hoe Zwarte Piet aan zijn kleurtje komt. De generatieoverschrijdende stijl van deze originele en tot de verbeelding sprekende vertelling weet niet alleen de jongsten te boeien, maar neemt ook de ouders en grootouders mee op sleeptouw!

TICKETS
Tickets voor de voorstelling kosten € 3 per persoon (drankje inclusief) en zijn verkrijgbaar bij de stedelijke jeugddienst. In de Brielpoort worden genummerde plaatsen voorzien. De deuren gaan open om 14.30 u., de show start stipt om 15.30 u. De Sint heeft voor iedereen een verrassing mee.

Info en tickets
Stedelijke jeugddienst
Mouterijdreef 22, 9800 Deinze
09 381 68 51
[email protected]

www.deinze.be/jeugd

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...