Sint-Hubertusviering met een dierenwijding en jachtrit rond Ooidonk Kasteel

Deze morgen was het een prachtige dag om de Sint-Hubertusviering in ons Deinze mee te maken, de mensen die dit voor de eerste keer zagen waren danig onder de indruk van het spektakel. Deze viering vond plaats op het prachtige domein van het Kasteel van Ooidonk. Zelfs de gouverneur van Vlaanderen was daar.

Om 10 uur startte de viering met de traditionele dierenwijding onder leiding van pastoor Desmaele, de vele aanwezige dieren, waaronder paarden, honden en roofvogels kregen hun zegen.
Het evenement trok zoals de vorige jaren terug een pak toeschouwers. De ruitertocht trok door de velden en bossen in de ruime omgeving van het kasteel van Ooidonk. Van Leerne, Vosselare en Bachte Maria Leerne, om terug langs de Oude Leiearm in Astene terug naar het kasteel van Ooidonk te gaan.
Sint-Hubertus_Paarden_Viering_Ooidonk_Deinze_©LouisBruyneel
Het was voor de eerste keer dat er rond “de nieuwe open vlakte van Maaigemdijk” een evenement door ging, wij waren er bij en zagen direct de nadelen van de omgekapte bomenrij 🙂 Voordeel was dan wel dat er voor bepaalde kledingwinkels uit Deinze de ideale locatie is om een fotoshoot te organiseren voor de wintercollectie of veel te vroege communiefoto’s 🙂
Sint-Hubertus_Paarden_Viering_Ooidonk_Deinze2
Sint-Hubertus_Paarden_Viering_Ooidonk_Deinze3
De vele landbouwers in de omgeving stelden hun velden ter beschikking, er waren ook hier en daar enkele obstakels voorzien die voor het nodige spektakel zorgden.
 
De grootste obstakels voor het blote oog waren natuurlijk de omgekapte bomen, we konden het echt niet snappen, waarom allemaal in 1 keer?

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...