Steven Van de Putte neemt tijdskrediet in de politiek

Gewezen Open VLD – voorzitter en huidig fractieleider Steven Van de Putte (41) zal in 2018 niet op de lijst staan.  Een afscheid wil het liberale gemeenteraadslid zijn beslissing niet noemen.  “Ik neem tijdskrediet op om mijn studies in de rechtsgeleerdheid te voltooien.  Hiermee hoop ik op mijn veertigste nog een jeugddroom te kunnen realiseren.  

https://i1.wp.com/www.deinzeonline.be/wp-content/uploads/2017/11/stevenVandePutte_Tijdskrediet_Deinze.jpg?resize=1200%2C771&ssl=1

Full time studeren en werken is in combinatie met een mandaat een zware dobber. Ik spreek uit ervaring. Ik wil nu de komende jaren wat tijd kopen om onder meer mijn masterproef te kunnen schrijven. Tegelijk zie ik de komende legislatuur ook als een periode van politieke herbronning. Door even afstand te nemen van de waan van de dag, zal ik de politiek eens op een andere manier kunnen benaderen. Ik hoop onder andere tijdens mijn studies nieuwe inzichten te kunnen opdoen en mijn kennis van het werkveld kunnen verdiepen. Zo hoop ik ook mijn partijafdeling de komende jaren met frisse ideeën te kunnen inspireren.” Maar zo ver is het nog niet. Steven Van de Putte benadrukt dat hij zijn mandaat in de gemeenteraad wil uitdoen. “We staan nog voor grote uitdagingen de komende maanden. Continuïteit en ervaring in het stadsbestuur zullen nu meer dan ooit nodig zijn. Voor de stad is dat onder meer de uitdaging van de fusie met Nevele. Ik wil onze schepen van financiën Norbert De Mey volop steunen in zijn fiscale en financiële ambities bij deze fusie.  Vooral de lastenverlaging die hij wil doorvoeren, zal begrotingsdiscipline vergen. Wij willen hem daar hard in steunen. Voor mij persoonlijk ligt er nog heel wat werk op de planken als ondervoorzitter van de milieu – intercommunale I.V.M.  De nieuwe afvalenergiecentrale in Eeklo en de ondersteuning van de recyclageparken in onze regio zijn maar een paar grote dossiers die nog veel inspanningen zullen vergen. Daar wil ik nog volop mijn schouders onder zetten.” Steven Van de Putte wil met zijn niet – deelname ook een statement maken. “De jongste jaren hebben zich heel wat jongeren bij de Open VLD gemeld. Tess Minnens is ons jongste gemeenteraadslid sinds decennia. Bart Vandekerkhove is de jongste partijvoorzitter van alle Open VLD – afdelingenin Vlaanderen. Beiden hebben ze mij de voorbije jaren van mijn sokken geblazen, niet alleen door hun talent, maar ook door de werkkracht die ze samen met veel andere jonge Open VLD ers aan de dag leggen. Voor de vernieuwing van de partij is het broodnodig dat zij volgend jaar in oktober verkozen worden. Door even afstand te nemen, creëer ik ruimte voor hen op de lijst. Ruimte die zij meer dan wie ook verdienen. Ik wil dat de jonge bomen voor goed uit de schaduw komen. Zelf kreeg ik ook op zeer jonge leeftijd kansen van mijn partij. Die kansen gun ik nu ook de aanstormende generatie. Ik vraag uitdrukkelijk aan mijn kiezers dat zij hen het vertrouwen zouden geven dat ze ooit aan mij gaven. En ik zelf ? Ik zal voor die jongeren een mentor, een coach en vooral een hevige supporter zijn.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...