Bioboerderij De Wassende Maan start crowdfunding na zware sneeuwval

De hevige sneeuwval van 9 tot 11 december bedekte ons land met een dik wit tapijt. Op bioboerderij De Wassende Maan in Astene (Deinze) hebben twee tunnelserres met een oppervlakte van bijna 1000m² het begeven onder het zware gewicht van de dikke pakken sneeuw. De volledige aluminium constructie is ingeklapt, het dekzeil is doorgescheurd. De Wassende Maan lanceert nu een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor de bouw van minstens één nieuwe tunnelserre.

Op de biodynamische boerderij in Astene (Deinze) telen vijf boeren een groot assortiment aan biogroenten op akkers, velden en in tunnelserres. Deze tunnels zijn erg belangrijk voor de boerderij. Ze maken een vroege én late oogst mogelijk, zijn belangrijk voor de vruchtwisseling en geven onderdak aan de teelt van bepaalde groenten zoals tomaat, paprika, snijbonen, etc. Het hele jaar rond zijn de tunnels erg belangrijk voor de boerderij. In de winter, wanneer er geen groenten meer in de tunnel staan, kweken zij hier biologische scharrelkippen.

Om volgend seizoen opnieuw een groot en divers aanbod biogroenten te kunnen aanbieden is de heropbouw van twee nieuwe tunnels nodig. In 2018 zal de boerderij bijna 40.000 euro moeten ophoesten. Jan Vanhuysse, coördinator bij De Wassende Maan cvba: “Dit is financieel een zeer zware klap voor de boerderij. We moeten er nu hard aan werken om in het voorjaar opnieuw groenten te kunnen telen in nieuwe tunnels.” Vandaag wordt een grote crowdfundingcampagne gelanceerd, waarmee De Wassende Maan de nieuwe tunnelserres hoopt te financieren. De boerderij spreekt hiervoor een groot netwerk van aandeelhouders, klanten en sympathisanten aan om hen steun te verlenen. Voor elke donatie schenkt De Wassende Maan ook een tegenprestatie zoals een zak aardappelen van eigen teelt, een groentemand of een rondleiding met receptie op de boerderij.

Het streefbedrag van de crowdfunding is 20.000 euro. Met deze actie hoopt de boerderij minimaal opnieuw één tunnel te kunnen bouwen. Alle donaties die hier bovenop komen gaan rechtstreeks naar de bouw van een tweede tunnel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...