Kunstacademies Deinze presenteren “Interval, tussen hier en ergens anders”

De kunstenacademies Deinze presenteren de tentoonstelling “Interval, tussen hier en ergens anders”. Deinzenaar en leerling aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Marc Vastershaeghe bijt de spits af op deze eerste kunstexpositie in het nieuwe gebouw van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De tentoonstelling loopt van 12 januari tot 10 februari. De toegang is gratis tijdens de openingsuren van de muziekacademie.

Interval KADE

Van vrijdag 12 januari tot en met zaterdag 10 februari vindt de eerste officiële tentoonstelling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten plaats in het nieuwe gebouw van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Als locatie werd gekozen voor de splinternieuwe foyer, zo wordt deze wacht- en ontspanningsruimte aan de nieuwe inkom dé creatieve ontmoetingsplaats tussen alle kunstvormen.

Interval, tussen hier en ergens anders.
Op deze eerste tentoonstelling staan de kunstwerken van Deinzenaar Marc Vastershaeghe centraal. De leerling tekenen / digitale beeldvorming van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten haalde voor deze werken inspiratie in zowel blues- en rockmuziek als in het klassieke oeuvre. Ze vormen als het ware het interval tussen het auditieve en het visuele. Ze kregen vorm in de ene academie (het ‘hier’) en komen tot hun recht in de andere (het ‘ergens anders’) en vice versa.

Vernissage
De expositie wordt geopend met een vernissage op vrijdag 12 januari vanaf 19 u. Deze heuglijke opening wordt niet toevallig muzikaal verzorgd door pianist Jelle Vastershaeghe. Als zoon van de centrale kunstenaar en oud-leerling van de muziekacademie weerspiegelt ook hij de kern van de tentoonstelling. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de muziekacademie
(https://www.deinze.be/contact-samwd).

Info
Stedelijke Academie voor Schone Kunsten
www.saskdeinze.be

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
www.muziekacademiedeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...