Startactiviteit Natuurpunt te Zulte, een frisse start!

Zondag 28 januari neemt de nieuwe afdeling van Natuurpunt een frisse start van het werkjaar. Voortaan neemt ‘Natuurpunt tussen Schelde en Leie’ de natuur binnen Deinze, Zulte en nu ook Nazareth onder haar vleugels. Iedereen is welkom voor een winterse natuurwandeling en gratis pannenkoekenfeest.

Zondag tussen 14u en 17u schiet Natuurpunt uit de startblokken aan de kerk van Zulte. Traditioneel mag de startactiviteit rekenen op een behoorlijke opkomst van mensen met een hart voor groen. Iedereen, zowel leden als niet-leden, is welkom en inschrijven is niet nodig.

Er wordt gestart met een wandeling door het Zultse winter-wonderland. Onder begeleiding van enkele natuurgidsen bekijk je het groen om ons heen door een andere bril. Natuur is overal – ook in Zulte – en er valt altijd heel wat over te vertellen. En aarzel niet om je kroost mee te brengen; er is een wandeling op maat van jonge gezinnen.

Nadien kan iedereen nagenieten van een gratis pannenkoek en een drankje in zaal Fiertelhof. De bestuursleden van de nieuwe afdeling zullen u met plezier een woordje uitleg geven over de werking van Natuurpunt tussen Leie en Schelde. Afspraak om 14u aan de kerk van Zulte.

De startactiviteit staat dit jaar volledig in het kader van de oprichting van de nieuwe afdeling. ‘Natuurpunt Deinze-Zulte’ breidt immers haar werking uit naar grondgebied Nazareth. Voortaan vertegenwoordigt ‘Natuurpunt tussen Leie en Schelde’ meer dan 900 leden. De vereniging wil voor allen het eerste aanspreekpunt zijn voor alle vragen en bekommernissen aangaande de lokale natuur. Daarnaast zetten lokale vrijwilligers zich iedere laatste zaterdag van de maand in voor het beheer van enkele natuurgebieden. Iedereen die dat wil, kan op deze beheerdagen de ‘natuur om de hoek’ een handje toesteken. Ook bij andere activiteiten hoef je trouwens geen Natuurpunt-lid te zijn om deel te kunnen nemen. Met een jaarprogramma van zo’n 50 activiteiten (!) is de afdeling één van de meest actieve van het land en wil de vereniging een zeer breed publiek aanspreken. De volledige activiteitenkalender kan je raadplegen op de website www.natuurpunttussenleieenschelde.be.

Praktisch
Wanneer: zondag 28 januari 2018 om 14u; einde voorzien rond 17u
Waar: kerk Zulte
Meer info: Koen Houthoofd (0470/55.02.36)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...