Speciale opname voor Wouter Bouvijn in het ziekenhuis van Deinze

Ex-Deinzenaar Wouter Bouvijn regisseert de nieuwe reeks ‘De twaalf’ voor Eén en Eyeworks. De voorbije twee dagen waren er opnames in zijn Deinze. Wij waren er bij en mochten hem volgen tijdens een draaidag. Voor de reeks was men op zoek naar locaties en Wouter stelde de nieuwe vleugel van ons ziekenhuis voor. Lokaal Neerleie, het leslokaal naast het kerkhof waar Wouter vroeger informaticalessen volgde, werd het basecamp.

Wouter volgt de repetities op zijn monitor – Foto DeinzeOnline

Wouter heeft bijna zijn hele jeugd doorgebracht in Deinze: hij drumde in verschillende bands, ging skaten aan den Brieljant, dronk pintjes in ’t Stationneke en liep school in het Sint-Vincentius. Later studeerde hij met grote onderscheiding af aan filmschool RITS en met zijn eindwerk ‘Tweesprong’ behaalde hij een bronzen medaille voor de studentenoscars in Los Angeles. Hij is ook al drie jaar bezig aan het schrijven van een langspeelfilm. En nu werd onze Wouter geselecteerd door Eén en Eyeworks om een zondagavondserie in goede banen te leiden. Een gigantische eer, en wij zijn dan ook heel erg trots!

Bouvijntje vertelde dat filmen in Deinze een beetje thuiskomen is. Vroegere leerkrachten wensten hem succes, verpleegsters spraken hem aan en ex-bassisten lunchten mee met de crew. Zeg dat wij het gezegd hebben, Wouter wordt de nieuwe held van Deinze!

Wouter wordt herkend door Alexis Delbaere hoofdverpleegkundige STV – Foto DeinzeOnline

Als regisseur staat hij aan het hoofd van acteurs, cameramannen, technici, klankmannen, … en zit hij uiteraard in ‘de stoel’ en roept hij ACTIE! En CUT!
Voor deze reeks werkt hij samen met topacteurs zoals Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote, Johan Heldenbergh, Maaike Neuville (foto) en Titus De Voogdt (foto).

detwaalf_Deinze_Ziekenhuis_MaaikeNeuville-TitusDevooghd_WouterBouvijn

Wouter staat dicht bij zijn acteurs om te kunnen bijsturen – Foto DeinzeOnline

De cameraman van dienst is Dries Delputte die ook al voor prachtige beelden zorgde in de reeks Tabula Rasa.

detwaalf_Deinze_auto-rijshot_Ziekenhuis_DriesDelputte_WouterBouvijn

Cameraman Dries Delputte – Foto DeinzeOnline

Het scenario van ‘De twaalf’ werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor het veelgesmaakte Beau Séjour zorgden. ‘De twaalf’ gaat als volgt: Twaalf burgers worden opgeroepen als jury van een ophefmakende moordzaak. Zij hebben geen simpele taak: ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (46), die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie, ook het leven van de juryleden neemt door de geruchtmakende moordzaak een hele nieuwe wending. Op die manier wordt de assisenzaak niet alleen het proces van de beschuldigde, maar ook dat van de juryleden zelf.

De reeks speelt zich af in het Gentse en daar kon ’t Land van Nevele niet in ontbreken. Donderdagmiddag reed de karavaan langs de Vaart richting Nevele. Het prototype van de dashcam werd bovengehaald en een rijshot werd gemaakt.

detwaalf_Deinze_auto-rijshot_Ziekenhuis_MaaikeNeuville-TitusDevooghd_WouterBouvijn

Rijshot langs onze Vaart aan Fruitbedrijf Cocquyt – Foto DeinzeOnline

Tijdens de avondlunch op het vierde in het ziekenhuis maakte Wouter even tijd voor de pers, het was Jen Steelant, ex-Deinzenares, die hem mocht interviewen. Het interview zal maandagmiddag te horen zijn op de warmste Radio van het land, Radio 2 Oost-Vlaanderen.

detwaalf_Deinze_radio2-interview_Ziekenhuis_DriesDelputte_WouterBouvijn

Ex-Deinzenares Jen Steelant interviewde Wouter voor Radio 2 – Foto DeinzeOnline

Wie de reeks wil zien zal nog even geduld moeten hebben, gisteren was pas draaidag 43 van de 100. De reeks zal waarschijnlijk in het najaar van 2019 te zien zijn op Eén en dit tien zondagen lang. Wij kijker er alvast naar uit. En ondertussen duimen we verder voor onze Wouter.

Tekst & foto’s DeinzeOnline

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...