X
    Categories: Algemeen

Fusie bestuur sp.a Deinze en Nevele

De afdelingen van sp.a Deinze en Nevele hebben niet gewacht tot de officiële start van de fusie in 2019 om één bestuur te vormen. De leden van sp.a Deinze en Nevele verkozen zaterdag een nieuw ééngemaakt bestuur. Opmerkelijk, ze opteerden daarbij in het belang van de mensen van Deinze en Nevele voor een duovoorzitterschap waarbij beide delen van de fusiestad vertegenwoordigd zijn in de leiding van de afdeling. Met Walter Gorré van Nevele en Wouter De Schepper van Deinze als kersvers voorzittersduo en het nieuwe zestienkoppige bestuur is het nieuwe team nu klaar om de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor te bereiden.

Op 19 december 2017 namen de gemeentebesturen van Deinze en van Nevele de beslissing om te fusioneren. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2019 er één gemeente zal bestaan met één gemeenteraad. Daarom hebben de sp.a afdelingen van Deinze en Nevele op een algemene ledenvergadering in Nevele goedkeuring gevraagd aan de achterban om een nieuw bestuur samen te stellen. Daar werd met veel enthousiasme het bestuur en het voorzitterschap van de lokale partij-afdeling verkozen. Het nieuwe bestuur van sp.a Deinze en Nevele bestaat in totaal uit 16 personen en de ambitie van de nieuwe ploeg is groot om een progressief en duurzaam beleid uit te stippelen voor alle 17 gemeenten van Deinze en Nevele. Eén van de eerste zaken op het bord van het nieuwe bestuur is de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Er liggen een pak ideeën op de plank, zowel inhoudelijk als qua aanpak van de campagne, maar de twee afzonderlijke afdelingen konden eigenlijk alleen “in lopende zaken” een aantal zaken voorbereiden. Nu het nieuwe bestuur is aangesteld door de leden zijn de democratische principes van de partij gerespecteerd en kan het nieuwe bestuur deze knopen nu samen doorhakken. Dat kan snel gaan, aangezien we goed voorbereid zijn.” Zegt Walter Gorré, de Nevelse helft van het voorzittersteam.

“We zijn blij dat de leden zo enthousiast achter het nieuwe bestuur zijn gaan staan”, voegt Wouter De Schepper, de Deinse helft, toe. “En we vatten de koe bij de horens. Op dinsdag 6 februari hebben we meteen een eerste bestuursvergadering waarna we snel werk zullen maken van onze actiepunten en over ons programma en onze lijstvorming kunnen beginnen communiceren. Maar dat het een open en progressief project wordt met een warme samenleving voor ogen zal niemand verbazen. We hebben er alvast zin in.”

Meer info:      Walter Gorré – Voorzitter sp.a Deinze-Nevele
+32 483 505 238 – waltergorre@gmail.com

Wouter De Schepper – Voorzitter sp.a Deinze-Nevele
+32 496 673 729 – wouter@gogetit.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze: Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!
Related Post