Filliers onze trots uit Deinze, wil hun jenevers terug op de wereldkaart zetten

Dinsdagavond werd voor een select publiek een infoavond gehouden om een reeks van 5 premium graanjenevers voor te stellen. De Fransen hebben hun cognac, de Russen hun vodka en de Schotten hun whisky. En wij? Wij hebben jenever waar we terecht trots op mogen zijn! De avond ging van start met een rondleiding in de gebouwen en hoe de Deinse jenever gemaakt wordt, gevolgd door een speech van de nieuwe CEO van Filliers Bart Cnudde die terecht trots was op de revival van de graanjenever uit Deinze.

Iedereen kreeg de kans om te proeven van lekkere cocktails gemaakt met de verschillende soorten graanjenever geshaked door “The Pharmacy” uit Knokke. 4 cocktails werden voorzien met als basis de Filliers jenever.

Hieronder enkel sfeerbeelden van deze inspirerende avond

Jenever is dan ook iets typisch voor de ‘Lage Landen’. Europa bepaalt immers dat graanjenever alleen in België en Nederland geproduceerd mogen worden. De geschiedenis van het drankje gaat tot 500 jaar terug en leest dan ook als een spannend boek. Een geschiedenis met vele ‘up & downs’, maar waarbij het drankje gelukkig altijd is blijven bestaan en waarin de familie Filliers een belangrijke rol heeft gespeeld.

Nu, meer dan 500 jaar later, acht Filliers Distillery de tijd rijp om onze trots terug te winnen en jenever opnieuw (internationaal) op de kaart te zetten. Hiervoor gaan ze niet over één nacht ijs en hebben ze de ambitie de markt van de jenevers grondig door elkaar te schudden. Dit voorjaar (her)lanceert Filliers maar liefst vijf premium Filliers Graangenevers, stuk voor stuk gemaakt met de fijnste natuurlijke ingrediënten.

Jenever; “the missing link” tussen gin en whisky
Jenever komt bij velen als ‘volks’ over en kan niet aan het premium imago tippen van cognac, gin of whisky. Maar dit is niet terecht. Ook voor jenever worden natuurlijke ingrediënten gebruikt. Zo worden de graanjenevers van Filliers gemaakt uit het fijnste rogge, mais en mout en het distilleren gebeurt nog steeds in traditionele koperen stookketels op de distilleerderij in Bachte-Maria-Leerne (bij Deinze). In het geval van de Filliers Barrel Aged Genevers, wordt dit delicate distillaat nog een aantal jaren op eikenhouten vaten afgerijpt. Het resultaat is een verfijnde, zachte maar bovenal smaakvolle alcohol met enerzijds de subtiele smaak van granen en hout tannines, zo eigen aan whisky, en anderzijds het verfrissende van gin. Je kan dus gerust stellen dat jenever het beste van whisky en gin combineert.

Een uitgekiend en erg complementair gamma
Voor de (her)lancering van hun graanjenevers is Filliers niet over één nacht ijs gegaan. Het was namelijk zaak een portfolio van premium jenevers aan te bieden waar eenieder zijn smaak in kon terugvinden en die aansluit bij de export ambities naar landen waar het nog niet bekend is. Het resultaat is een gamma van vijf erg complementaire premium jenevers.

Filliers uit Deinze, klaar om de wereld te veroveren.

Wil je ook eens Filliers bezoeken? Dit kan, neem gerust contact op met hen en luister wat de mogelijkheden zijn, succes! www.filliers.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...