Deinzenaar schrijft boek over gemiste voetbalcarrière

Ruben Vanwonterghem (22) nu drummer vroeger voetballer heeft zijn pure en ongeremde passie voor het voetbal neergepend in ‘De erfenis van een buitenaards voetbaldecennium’. De ex-beloftevolle jeugdspeler van Merelbeke en Deinze deed dit op eigen houtje via de website www.createmybooks.com. Momenteel staat zijn boek bij Standaard Boekhandel Deinze tussen de Panini boeken van het aanstormend WK.

Als kind speelde hij bij FC Merelbeke en KMSK Deinze, op zijn dertiende kreeg hij de kans om bij de jeugd van AA Gent te spelen. Hij bedankte, omdat hij dan te voet met zijn kabatje den bus op moest, dan te voet op zoek naar het voetbalterrein en dan terug naar huis, dit 4 à 5 keer per week. Maar deze ‘domme’ beslissing achtervolgt hem nog steeds. Vorig jaar in december nam hij pen en papier en schreef hij in enkele maanden zijn teleurstelling en verdriet van zich af. Het resultaat is het boek ‘De erfenis van een buitenaards voetbaldecennium’. Ondertussen zit ruben aan zijn 2de druk.

”Eerst en vooral: ik wil met niemand afrekenen”, zegt Ruben. “Integendeel, behalve een korte passage over mijn uitgedoofde carrière gaat het vooral over mijn passie voor voetbal. Zo wijd ik een hoofdstuk aan mijn opinie over het Belgisch jeugdvoetbal. Vandaag zijn er heel veel goede jeugdspelers die beter opgevolgd worden. Ons land is een kweekvijver voor buitenlandse clubs geworden. In tegenstelling tot Italië en Spanje heeft ons jeugdvoetbal geen eigenheid. Het is een mengelmoes van verschillende Europese stijlen.”

Ruben heeft dit boek aanvankelijk geschreven voor voetbalcritici. Mijn droom is dat Filip Joos, Jan Mulder en het liefst van al Imke Courtois het lezen en mij laten weten wat ze ervan vinden. Misschien ben ik zo op zoek naar de erkenning die ik als speler nooit heb gevonden.

Ruben bracht zijn debuut uit in eigen beheer via Create My Books en je kan het online bestellen via Shop My Books. Je vindt het ook in de Standaard Boekhandel en krantenwinkel De Letter in Deinze of je kan het bestellen via [email protected]. Prijs: 22,50 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...