KADE presenteert Slash 1.0

Klei is méér dan boetseren en keramiek is méér dan potten draaien. De tentoonstelling “Slash 1.0” die in het weekend van 20/21/22 april plaatsvindt in de ruimtes van de KADE (voorheen: Stedelijke Academie voor Schone Kunsten) aan de Leiedam in Deinze, wil dat bewijzen.

De tentoonstelling kadert in de vernieuwingen die de academie te wachten staan naar aanleiding van het nieuwe organisatiedecreet voor het deeltijds kunstonderwijs dat vanaf 1 september van kracht wordt. De ateliers “beeldhouwkunst” en “keramiek” zullen daarbij in mekaar schuiven tot een multidisciplinair atelier, gericht op ruimtelijk werk, waar het onderscheid tussen technieken en materialen minder scherp zal zijn.

Tot welke resultaten dat in de praktijk kan leiden, probeert deze pop-up expositie aan te tonen. Met werk van jonge maar daarom niet minder gereputeerde artiesten als Oshin Albrecht, Irja Syvertsen, Anouk Thys, Robin Vermeersch en nog een half dozijn anderen, ontdekt de bezoeker onverwachte mogelijkheden bij het gebruik van een oermateriaal als klei.

De tentoonstelling grijpt plaats in de nieuwe locatie van de ateliers beeldhouwkunst en keramiek aan de Leiedam. Het voormalige fabriekspand werd volledig gestript van latere toevoegingen en toont zich nu opnieuw in haar industriële gedaante, uitermate geschikt voor ruimtelijk werk. Een gelegenheid voor de burger om dit gebouw en de werking van de ateliers te aanschouwen maar vooral om, aan de hand van verrassende, soms interactieve kunstwerken en workshops de mogelijkheden van het toekomstige atelier “3D en ruimtelijke vormgeving” te ontdekken.

De tentoonstelling is te bezichtigen in de ateliers beeldhouwkunst en keramiek (Leiedam 5) op

vrijdag 20 april van 20 tot 23 u.

zaterdag 21 april van 14 tot 17 u.

zondag 22 april van 14 tot 17 u.

Info

Stedelijke Academie voor Schone Kunsten
Guido Gezellelaan  55, 9800 Deinze
[email protected]www.saskdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...