Deinze en Nevele dragen exploitatie recyclagepark over aan IVM

Stad Deinze en gemeente Nevele dragen de exploitatie van hun recyclagepark vanaf 1 augustus 2018 over aan afvalintercommunale IVM. Die zorgt vanaf dan voor de uitbating, de gebruiker zal geen verschil merken. In Deinze worden de openingsuren wel aangepast aan de noden van de bezoekers: er zullen twee avondopeningen tot 19u. zijn en op zaterdag zal het park open blijven tot 18u. De overeenkomst voor de overdracht van de exploitatie wordt in april ter goedkeuring voorgelegd aan beide gemeenteraden.

Containerpark Deinze

De recyclageparken zijn een belangrijke dienstverlening in beide gemeenten. Het recyclagepark van Deinze krijgt jaarlijks 103.000 bezoekers, met in de zomer tot 900 bezoekers per dag. In Nevele zijn er jaarlijks 32.000 bezoekers. Beide fusiepartners streven er naar om in de nieuwe fusiestad een uniforme dienstverlening te voorzien op beide recyclageparken. In het kader van het fusietraject Deinze-Nevele werd de huidige exploitatie van beide recyclageparken geanalyseerd. Uit de analyse blijkt dat een overdracht van de exploitatie aan afvalintercommunale IVM de beste oplossing is.

IVM zal vanaf 1 augustus 2018 instaan voor de exploitatie. Ook de klachtenbehandeling via een gratis 0800-lijn, communicatie en sensibilisatie over het correct sorteren zullen via IVM verlopen. Deinze en Nevele behouden autonomie over de openingsuren en de toekomstvisie van de parken.

Nieuwe openingsuren Deinze
In Deinze worden de openingsuren van het recyclagepark aangepast aan de noden van de burgers. Vanaf 1 augustus 2018 zullen er twee avondopeningen zijn, op zaterdag zal het recyclagepark open zijn tot 18 u. Het recyclagepark zal tijdens de zomerperiode 33,50 uur open zijn, tijdens de winter 27,50 uur.

Zomerregime (van 1 maart tot 31 oktober)
– Ma: gesloten
– Di: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
– Wo: 13 – 19 u.
– Do: 13 – 19 u.
– Vr: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
– Za: 9 – 12 u. en 12.30 – 18 u.

Winterregime (1 november – 28 februari)
– Ma: gesloten
– Di: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
– Wo: 13 – 17 u.
– Do: 13 – 17 u.
– Vr: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
– Za: 9 – 12 u. en 12.30 – 16 u.

Intercommunaal recyclagepark
IVM exploiteert sinds 1 juli jl. het recyclagepark van de stad Eeklo. Op 1 januari 2018 nam IVM ook de exploitatie van het recyclagepark van de gemeenten Sint-Laureins en Kaprijke over. Met het beheer van de recyclageparken van Deinze en Nevele zet IVM een nieuwe stap richting de uitbouw van een intercommunaal recyclagepark. Op termijn wil IVM komen tot een dienstverlening die het mogelijk maakt dat inwoners uit de aangesloten gemeenten welkom zijn op alle recyclageparken die door de intercommunale worden beheerd.

Info
Dienst omgeving Deinze
09 381 95 00
[email protected]

Dienst milieu, natuur en duurzaamheid Nevele
09 321 92 46
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...