Educatieve voorstellingen Stop ’n Go voor Deinse en Nevelse leerlingen

Het stadsbestuur biedt in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen het educatieve toneelstuk “Stop ’n Go” over verkeersveiligheid gratis aan voor Deinse leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. Met het oog op de fusie werden ook de Nevelse scholen uitgenodigd. De eerste voorstelling was op 15 mei, op 23 en 24 mei volgen er nog voorstellingen in zaal Palace.

Bluebike Blue bike Deinze

In Deinze fietsen dagelijks honderden leerlingen naar school. Om de verkeersveiligheid te vergroten, organiseert het stadsbestuur ook heel wat sensibiliserende en educatieve initiatieven.

Eén van die initiatieven is het toneelstuk “Stop ’n Go” voor het eerste en tweede leerjaar. In het stuk komen de rode en groene verkeerslichtventjes tot leven en nemen ze de kinderen spelenderwijs mee in een zoektocht naar een verkeersveilige stad. “Het spreekt voor zich dat we kinderen van jongs af aan moeten leren hoe ze zich veilig met de fiets of te voet kunnen verplaatsen”, stelt schepen van onderwijs Trees Van Hove.“ Dit stuk draagt daar toe bij, vooral omdat de spelers op het einde van het stuk met de leerlingen in gesprek gaan. Een educatief pakket wordt nadien in de klas gebruikt.”.

In samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen biedt het stadsbestuur het toneelstuk gratis aan. Met het oog op de fusie werden ook de Nevelse scholen uitgenodigd.

Info

www.jeugdenschool.be/stopngo (met onder meer de deelnemende scholen)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...