Zeveren Slunse 2018!

Vanaf vrijdag 18 mei 2018 t.e.m maandag 21 mei 2018 organiseert het “Feestcomité nie geZeverd!” al hun derde editie van Zeveren Slunse. De 2 vorige edities groeiden uit tot een waar succes. “Dit jaar werken we met een thema beach of beter gezegd plage. Zeveren wordt 4 dagen omgetoverd tot Zeveren-Plage.”, zegt voorzitter Ive Steyaert.

Zeveren Slunse

Op vrijdag 18 mei om 18.30 u. wordt Zeveren Slunse geopend met een tractoren-optocht.

Op zaterdag 19 mei staan de jaarlijkse loopwedstrijd en de concerten van De scoelbend de mama’s en de papa’s en Bruges Swan Patrol geprogrammeerd. Bruges Swan Patrol werd in 2017 gebombardeerd tot de origineelste coverband van Brugge. Op diezelfde dag gooit ’t Schooltje van Zeveren zijn deuren open. Vanaf 14 uur zijn alle kinderen van Deinze  en omstreken er welkom. Terwijl de (groot)ouders aan de bar kunnen genieten van een heerlijke cocktail, kunnen kinderen deelnemen aan talrijke activiteiten: meevaren in een zandboot, spetteren in waterpretland, zagen & vijzen in de kartonstand, de zoektocht naar de ijsjesdief en het springen op blote voeten over de golfbreker. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Op zondagnamiddag 20 mei geeft volleybalclub Cosmos Wontergem een (beach)volleybalinitiatie op het kerkplein. Daarna is het de beurt aan Florence Demarey, zij geeft bier- en wijnyoga. Na “het bewegen”, is het tijd voor een kwis voor jong en oud. De rockers van de Deinse coverband The Ric-Will’s sluiten in café Sportwereld de zondag af met een concert.

De maandag (21 mei) wordt de traditionele familiedag. ’s Middag opent het kermisrestaurant van VBS Zeveren hun deuren in het VIBLO. Vervolgens is er de volkspelennamiddag (met randanimatie) in en rond de tent. Nieuw dit jaar is dat een hijskraan iedereen de kans biedt gratis te genieten van het Zeveren’s panorama. ’s Avond kan er gezellig nagekaart tijdens de Après Plage in Café De Reisduif.

Op zaterdag 26 mei ruilen het zand, de tent en de kermiskramen plaats voor de standjes van de rommelmarkt. ’s Avond staat de traditionele ringbolling voorzien.

Op zondag 27 mei is er tijd voor een streep cultuur. In de kerk staat om 10.30 u. het concert van het Deins koor Cantabile met als gast het kerkkoor van Zeveren, geprogrammeerd.

Op maandagnamiddag 28 mei sluiten de gepensioneerden de  kermis af met de traditionele brood- en koffietafel in zaal Te Lande.

“Graag wil ik alle sponsors en het Stadsbestuur Deinze bedanken.”, zegt penningmeester Chantal De Witte. “Zonder de financiële steun van onze sponsors en de financiële en logistieke steun van het Stadsbestuur Deinze is er geen Zeveren Slunse.”, besluit ze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...