Groot fusiefeest voor onze nieuwe stad

Vanaf 1 januari 2019 vormen Deinze en Nevele samen één stad. Het stadsbestuur Deinze en gemeentebestuur Nevele willen deze historische gebeurtenis samen met alle inwoners vieren tijdens een groot fusiefeest op zondag 17 juni op het domein van Kasteel Ooidonk.

Fusiefeest

Van 14 tot 19 uur is er doorlopend animatie voor jong en oud. Je kan genieten van een hapje en een drankje bij de foodtrucks van lokale producenten en handelaars. Daarnaast zijn er optredens van Johan Verminnen (een inwoner van Nevele) en De Romeo’s.

Sportievelingen kunnen een fietstocht maken die over het grondgebied van Deinze en Nevele loopt. Er werden drie tochten uitgestippeld: een kindvriendelijke tocht van 16 km, een recreatieve tocht van 34 km en een fikse tocht van 56 km. Alle aanwezigen krijgen een gadget.

De toegang tot het domein is gratis. Kasteel Ooidonk zelf is tijdens het fusiefeest onder begeleiding toegankelijk aan € 7 per persoon in plaats van € 9.

Kinderanimatie

Alle kinderen zijn welkom om zich uit te leven met een waaier van activiteiten en zo spelenderwijze kennis te maken met onze nieuwe stad! Schiet met pijl en boog naar jouw favoriete deelgemeente. Spring erop los in een interactief spel op onze landkaart. Vaar op de Leie op zoek naar de juiste puzzelstukken of toon jouw talent als beste ringwerper van onze stad!

Praktisch

Zondag 17 juni van 14 tot 19 u. – gratis toegang
Domein Kasteel Ooidonk, Ooidonkdreef
14 – 19 u.:    animatie voor groot en klein
foodtrucks
fiets- en wandeltochten
15 u.: optreden Johan Verminnen
17.30 u. optreden De Romeo’s
Het volledige programma vind je op www.fusiedeinzenevele.be/feest

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...