Rousseau, voetbaltalent uit Deinze naar U18 RSC Anderlecht #TT #football

Terug een knap talent uit Deinze in de kijker. Rousseau De Poorter uit Bachte-Maria-Leerne mag zich binnenkort opmaken om bij de U18 van Anderlecht te gaan spelen. De perfecte springplank naar de eerste ploeg van Anderlecht. Via zijn waarnemer heeft hij enkele maanden geleden te horen gekregen dat ze hem als centrale verdedigende middenvelder bij Anderlecht graag hadden. Het nieuwe beleid van Marc Coucke zoekt het dus ook in onze regio… hij wil jeugd aantrekken en laten proeven van de Belgische competitie.

rousseau-Depoorter_Deinze-Leerne-Deinzeonline-Football

Wij zochten hem op in zijn thuishaven Leerne en gingen terug waar het voor hem allemaal begon. Rousseau startte zijn carrière als 5 jarige bij SK Ooidonck Leerne om daarna vanaf 8 jarige leeftijd bij KMSK Deinze te voetballen. Vanaf zijn 12 jaar was het een paar keer per week pendelen naar Cercle Brugge om dan sinds zijn 15 jaar bij Sporting Lokeren te voetballen. Maar binnenkort komt daar dus verandering in.
Rousseau is afkomstig uit Haïti en woont al sinds zijn kinderjaren bij zijn adoptie ouders in Bachte-Maria-Leerne. Zijn ouders zijn natuurlijk enorm trots op hem. Hij maakte zelf via Instagram bekend dat hij na twee jaar bij Lokeren, kiest voor een andere ploeg. Hij wordt ingedeeld bij de U18 van Anderlecht en wordt klaargestoomd voor de Youth League. Rousseau speelde ook reeds een paar interlands voor de jonge Rode Duivels. Een specifieke voorkeur voor een topclub heeft hij niet, maar matchen tegen grote ploegen geven hem altijd een boost.
3rousseau-Depoorter_Deinze-Leerne-Deinzeonline-Football
Zijn grote idool is Pogba die ook centraal in de midden speelt zoals hijzelf, deze week is hij bezig aan zijn laatste trainingsweek bij Sporting Lokeren. Om daarna de sprong naar Anderlecht te maken. Dit jaar gaat hij nog naar Gent naar school maar vanaf volgend jaar zal hij op internaat zitten in Brussel en 2 maal daags moeten trainen.
Vroeger was hij nog lid van Djemba, de Leernse jeugdvereniging, zijn favoriete plekjes in Deinze zijn de vele voetbalpleintjes van Deinze waar hij met zijn vrienden van Deinze op de terreinen van Las Vegas of in Ooidonk shot.
Na onze meeting voerden wij hem door naar het station in Deinze waar hij met een ander talent uit Deinze, Luca De Feudis naar de trainingen in Lokeren gaat.
Wil je zijn avonturen verder volgen?
6rousseau-Depoorter_Deinze-Leerne-Deinzeonline-Football

Dit vind je misschien ook leuk...