Dance A.R.T! neemt haar intrek in Sint-Hendrikscollege

Dance A.R.T! breidt het lessenrooster uit! Vanaf september 2018 kan je er terecht voor danslessen in hedendaagse dans, ballet, dansacro, danslabo en kinderdans.
Dance A.R.T! is een jonge vereniging die hedendaagse dans wil promoten in de ruime regio. Door het aanbieden van een volledig pakket voor de ontwikkeling van de hedendaagse danser, willen ze kwaliteit bieden op lange termijn. Tot dit pakket behoort oa. ballet, dansacro, danslabo, yoga,… en uiteraard hedendaagse dans zelf. Het aanbod zal meegroeien naarmate de jaarwerking groeit. Daarnaast bestaat hun missie er in om een amateurdansplatform te bieden aan iedereen met een hart voor dans. Gelegen tussen Gent en Kortrijk is Deinze een ideale uitvalsbasis om hedendaagse dans verder vorm te geven en te ontwikkelen.

Dance Art

Voor de allerkleinsten (3-5j), de Kriebels, zijn er fantasierijke danslessen waarbij yoga, dans en creatieve ontdekking centraal staan. Ze ontdekken hun lichaam en gaan de eerste stapjes zetten in gebruik van tijd, kracht en ruimte…

De Arties, opgesplitst in 2 groepen (6-8j en 9-12j) ontdekken verschillende dansstijlen. Ze oefenen ballet, zetten de eerste stapjes in hedendaagse dans, moderne dans en jazz dans en leggen zo een goede basis voor latere danslessen.

Vanaf 12 jaar zijn er lessen hedendaagse dans en ballet. Ballet is de basis van alle dansvormen. Het geeft je een goede basistechniek om andere dansvormen onder de knie te krijgen.
Naast de lessen hedendaagse dans en ballet, kunnen 15-jarigen in een gevorderde groep voor hedendaagse dans komen waardoor ze ook dansacro kunnen toevoegen aan hun lessenpakket. Zo leren ze de kneepjes van een gymnaste om zelf meer spectaculaire danspasjes toe te voegen aan hun dansvocabulaire. En ze kunnen ook de choreograaf in zichzelf ontdekken in de lessen danslabo. Daar gaan ze doorheen improvisatie op zoek naar hun eigen bewegingstaal. Doorheen het jaar werken ze dan ook aan hun eerste choreografie, nl een eigen danssolo.
Niet alleen het bieden van een degelijk amateurdansplatform is belangrijk, ook het levenslang dansen is een topprioriteit voor Dance A.R.T!. Ze organiseren zowel ballet- als hedendaagse danslessen voor volwassenen. Ben je ouder dan 21 en heb je vroeger nog gedanst? Of heb je pas later dans ontdekt en wil je blijven dansen? De intentie van deze lessen zijn plezier en beweging combineren. Zo lang mogelijk, zo goed mogelijk en zonder blessures…

(Jong)volwassenen die net iets meer willen en over voldoende danstechnische bagage beschikken kunnen in de Dance A.R.T! Company terecht om zelf de rol als choreograaf op te nemen of zich ten dienste te stellen van een andere choreograaf. Met deze groep willen ze groeien naar meer podiumervaring en de creativiteit die geprikkeld wordt in de lessen verder vorm laten geven doorheen, al dan niet, eigen choreografieën.
En last but not least…in alle stilte werken ze op dit moment aan lessen die dans en yoga combineren…meer informatie hierover volgt héél binnenkort!
De balletlessen (op maandag) gaan door in CC De Zwaan, zaal B in Nazareth en alle andere danslessen (op woensdag en zaterdag) gaan door in het Sint-Hendrikscollege, campus Peter Benoit in Deinze.
Meer informatie over prijzen, inschrijven en lesdata vind je terug op www.dance-art.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...