De Wassende maan lanceert ambitieus plan 2022

… en doet hiervoor beroep op klanten en sympathisanten

De biodynamische landbouwcoöperatieve De Wassende Maan is sinds haar oprichting in 1979 altijd al een pionier geweest. De boerderij was de allereerste om een groenteabonnement aan te bieden waarmee de zoekende bioklant zich kon verzekeren van een wekelijkse portie biogroenten van de beste kwaliteit. Nu, bijna 40 jaar later, worden er wekelijks nog altijd meer dan 1.000 groentepakketten verdeeld via 50 afhaalpunten in de regio Gent en Deinze.

De Wassende Maan

De markt is volop in beweging. Bio zit in de lift. Tegenwoordig vind je al enkele bioproducten in de hard discounters zoals Aldi. Tegelijk zoekt de consument tegelijk méér gebruiksgemak én een grotere authenticiteit. In deze dubbele uitdaging ziet De Wassende Maan nieuwe opportuniteiten en heeft op basis daarvan een nieuwe strategie ontwikkeld.

De Wassende Maan wil tegemoetkomen aan de toegenomen vraag naar flexibiliteit en gebruikscomfort. Tegen 2022 wil De Wassende Maan in de Deinse en Gentse regio herkend worden als dé hofleverancier van een uniek assortiment bioproducten met een authentiek eerlijk verhaal. De abonnees kunnen binnenkort hun groentemand aanvullen met een groeiend gamma van lokale bioproducten. Groenten als basis – uiteraard! -, maar aangevuld met de beste “produits du terroir” van onze collegatelers uit Vlaanderen en Europa. Vers van het veld, tot in de winkel of het afhaalpunt.

Deze evolutie vraagt uiteraard extra middelen. In de eerste plaats is er nood aan investeringen in software en online toepassingen, om de klanten optimaal gebruiksgemak te kunnen garanderen. Dit vraagt ook investeringen in logistieke en inrichting van de pakketruimte. Bovendien zal er worden geïnvesteerd in een aantrekkelijke winkelomgeving die uitnodigt om contact te maken met het boerderijleven.

Daarom lanceert de coöperatieve vennootschap een kapitaalverhoging. Eind december 2017, na de instorting van twee tunnelserres na zware sneeuwval, bevestigde het succes van een grote crowdfundingcampagne dat De Wassende Maan over een hechte band met de klanten beschikt. Daarom wordt voor de kapitaalverhoging ook nu weer voornamelijk beroep gedaan op sympathisanten en klanten. Klanten van De Wassende Maan hebben al onmiddellijk een rendement, want zij ontvangen een korting van 3% op al hun aankopen.

De prijs van de aandelen werd door de Raad van Bestuur vastgesteld op 270€ per aandeel. Aan nieuwe vennoten wordt gevraagd minstens drie aandelen te kopen. De Wassende Maan mikt op 100.000€ vers kapitaal. Onverhoopt is na twee weken de kaap van 35.000€ reeds overschreden.

Online inschrijven op aandelen > http://cooperatie.dewassendemaan.be

Meer info over de kapitaalverhoging > www.dewassendemaan.be/Kapitaalsverhoging2018

Meer info over de coöperatie > www.dewassendemaan.be/cooperatieve

De Wassende Maan organiseert enkele infomomenten:
· Donderdag 21 juni ’18 om 19u, boerderij De Wassende Maan (met rondleiding), Beekstraat 35, 9800 Astene-Deinze
· Zaterdag 23 juni ’18 doorlopend tussen 10 – 13u, biowinkel De Wassende Maan, Beekstraat 119, 9800 Astene-Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...