Al stappend anderhalf keer de wereld rond te Deinze

146 personeelsleden van 8 welzijnsorganisaties in Deinze (CKG ’t kinderkasteeltje, Welzijnsdiensten Stad Deinze, Ter Kouter, CAW, vCLB, OCMW, Kind&Gezin en PZ Deinze-Zulte) namen het de voorbij 3 maand tegen elkaar op in een spannende stappenclash. Het initiatief kwam van de Werkgroep Welzijn en Preventie. Tijdens deze wedstrijd werden maar liefst 94’067’126 stappen gezet, wat overeenkomt met zo’n 65’848 km. Deze actie kadert binnen het project 10.000 stappen, dat de Vlaming een gezonde en actieve levensstijl wil aanleren.


De competitie zit er op, de stappen zijn geteld, de winnaar wordt weldra bekendgemaakt. Wat we wel al weten is dat het een gigantisch succes werd. Alle deelnemers samen stapten in 3 maanden tijd meer dan anderhalf keer rond de aarde. Op het einde van de competitie werden er gemiddeld 12.976 stappen gezet, en verbetering van niet minder dan 1.413 stappen (vergeleken met hun startniveau). Een mooi voorbeeld van de welzijnsorganisaties in Deinze als gezonde gemeenten. Zij geven het goede voorbeeld en hechten veel belang aan de gezondheid van de burgers en niet onbelangrijk, hun personeel.

Tijdens Boterhammen in Brieljant op dinsdag 17 juni werd de winnaar van de competitie bekendgemaakt. De welzijnsdiensten van de Stad Deinze zetten uiteindelijk de meeste stappen en mag zich de meest actieve werkplek van Deinze noemen. En dat is onder andere te danken aan Schepen Trees Van Hove met een gemiddeld aantal van 29.644 stappen per dag.

Achtergrondinformatie

Onderzoek wijst uit dat wie elke dag 10.000 stappen zet, belangrijke gezondheidsvoordelen behaalt zoals een verlaagd risico op hart- en vaatlijden, overgewicht en diabetes… Bovendien hopen ze met dit laagdrempelige initiatief de werksfeer te verhogen en absenteïsme te verminderen.  Meer bewegen kan zowel thuis als op het werk, door te kiezen voor actieve verplaatsing alsook beweging in de vrije tijd. Met een pedometer (=stappenteller) worden stappen geteld en via de website www.10000stappen.be kunnen collega’s de prestaties  van de naburige gemeente volgen.

Meer info www.10000stappen.be of www.logogezondplus

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...