Eerste #bigjump Deinze succes

Ondanks het slechte weer was de eerste bigjump vandaag in Deinze een succes. ±50 jumpers waagden hun kans om te springen in het Leie water vanaf de kade van het Sint-Poppoplein. De opwarming werd verzorgd door Team Adventure met enkele danspasjes. Vooraf werd het publiek opgewarmd door de Deinse belleman Nick, het water was volgens hem 5cm koud.

Niet enkel in Deinze sprongen mensen in het water maar in vele steden in Europa om op te komen voor proper water voor iedereen.


Al is het water van de Leie de laatste 10 jaar fel verbeterd, toch wordt het nog steeds omschreven als matig verontreinigd. Er zijn nu wel al diverse vissoorten aanwezig ter hoogte van Deinze zoals blauwbandgrondel, blankvoorn, stekelbaars en baars. Niettemin blijven er nog heel wat inspanningen nodig om de waterkwaliteit te verbeteren. Daarom zijn in het Leiebekken de komende jaren nog veel investeringsprojecten gepland. Onder meer in Wontergem en Grammene worden de volgende jaren nieuwe zuiveringsinstallaties gebouwd.


Met dank aan Martin voor het mooie video verslag.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...