Bacht’ in ’t licht! brengt DVC Heilig Hart en de buurt samen #deinze

Op vrijdag 14 september 2018 is er de vijfde editie van Bacht’ in ’t licht!, een verlichte avondwandeling met sneukelingen doorheen de straten van Bachte. Op vorige edities waren er tussen 1300 en 1800 wandelaars.

Vele buurtbewoners engageren zich om hun huis te versieren met kaarsjes en lichtjes. Ook het DVC Heilig Hart wil er op zijn best uitzien.
Starten doe je in de Bachtekerkstraat. De volledige wandeling is 3 à 4 km en volledig rolstoeltoegankelijk. Een vijftal stops met sneukelingen versterken onderweg de innerlijke mens.

Aan het onthaal van DVC Heilig Hart kan je sneukelstopkaarten kopen. Kostprijs: 6 euro (kinderen tem 12 jaar betalen 3 euro). De avond zelf kan je ook inschrijven aan de inschrijfstand in de tent (Bachtekerkstraat) vanaf 19 uur. Je kan de wandeling starten tussen 20.15 en 21.15 uur.

Samen met de buurt

Bacht’ in ’t licht! is een unieke samenwerking tussen DVC Heilig Hart en de buurt. Het dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen en de buurt versterken elkaar waar ze kunnen. 

Zo is er ook sinds kort een defibrillator (AED-toestel) aan de inkom van het DVC, die niet alleen door en voor de mensen van het DVC, maar door iedereen uit de buurt kan en mag gebruikt worden.
Serviceclub Fifty-One Gent schonk deze defibrillator. Vlak voor de start van Bacht’ in ’t licht! zal de club een symbolische overhandiging doen in de tent op het kerkplein.

Tussen 1300 en 1800 wandelaars

De voorbije edities telden we tussen 1300 en 1800 wandelaars. In samenwerking met de politie verzekert de organisatie de veiligheid langs het parcours. De parkeerplaatsen dichtbij de start zullen snel volzet zijn. Deelnemers uit de buurt komen best met de fiets, er is een uitgebreide fietsparking voorzien.

Hopelijk ben je er ook bij!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...