“Booot”je varen op de Leie

We keken er al lang naar uit, naar een boottochtje op de Leie. Tot we vorige week de kans kregen, om op de laatste vakantiedag mee te varen met een bootje van “booot”. De bootjes kan je op het einde van de steiger aan het Sint-Poppoplein vinden, ze vallen op door de gele kabels die uit de bootjes naar het stopcontact gaan. Elektrische bootjes zijn het, milieuvriendelijk noemen ze dit tegenwoordig.

Een tocht van 4 uur stond op ons te wachten. Het varen naar Gent waar we allemaal toch op hoopten ging niet lukken, want op 4 uur van Deinze naar Gent en terug is niet mogelijk, de afstand is te groot. 1u45 varen en dan draaien, terug varen is tegenstroom en neemt wat meer tijd in beslag.

1u45 varen bracht ons net tussen de jachthaven van Bachte-Maria-Leerne en Baarle, toen was het tijd om te draaien en terug richting Deinze te gaan. Op het water ziet de Leie er totaal anders uit, rust en wat een prachtig landschap.

Zelf genoten we rustig van onze aperitief met hapjes dat we meebrachten, er is plaats genoeg in het bootje om drank en eten mee te brengen. Het varen zelf is zeer eenvoudig en je hebt er geen vaarbewijs voor nodig. Vooruit, achteruit en sturen, zo eenvoudig is het :). Astene-Sas doorvaren was even geconcentreerd zijn, maar het is vooral rust en genieten. De 4 uurtjes waren dus snel voorbij.

Een aanrader zo’n boot tochtje, 4 uurtjes varen kost 180euro. Een bootje voor 10 personen neem je natuurlijk niet alleen en je kan de kosten delen, dit deden we dan ook.
Alle informatie kan je vinden op de website van “booot” of via de toeristische dienst van Deinze.

http://www.booot.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...