De bevrijding van 1918 in Deinze

Deinze mocht vandaag de bevrijders van 100 jaar terug ontvangen. Honderden mensen stonden langs het parcours en onthaalden de talrijke soldaten met applaus.

De colonne startte 6 dagen terug (13 augustus) in Lo-Reninge in het verre West-Vlaanderen, de colonne volgde dagelijks een route van enkele 10-tallen kilometers. Via Vosselare kwam de colonne langs Bachte-Maria-Leerne Deinze binnen. Via het kasteel van Ooidonk trok de colonne vervolgens naar het eindpunt van hun 6-daagse tocht op de markt van Deinze.

Een 130-tal Franse, Engelse en Belgische figuranten deden mee in deze colonne, samen met ±50 paarden en verschillende legervoertuigen. Onder de figuranten ook een paar Britse mannen van wie hun grootvader 100 jaar geleden ook meeliep in deze bevrijdingsstoet, wat het voor hen nog specialer maakte.

Bekijk ons uitgebreid fotoalbum op Facebook

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...