Meer deelnemers dan ooit voor zesde triatlonweekend in Deinze

Deinze wordt op 25 en 26 augustus een weekend lang het decor van topsport. Op zondag 26 augustus vindt voor de zesde maal de halve triatlon plaats, ondertussen een klassieker. Om triatlon ook toegankelijk te maken voor de recreant wordt voor de tweede keer een nocturne georganiseerd op zaterdag. Deze gaat over de 1/8 afstand. Triatlon is één van de snelst groeiende sporten in Vlaanderen en Deinze zal het geweten hebben. Er schreven zich meer deelnemers dan ooit in.

1/8 triatlonwedstrijden

Op zaterdag 25 augustus wordt er om 19 u. gestart voor een heel snelle 1/8 triatlon. Eerst starten de heren, gevolgd door de dames en trio’s waaronder ook een aantal bedrijventeams. De bedrijventriatlon is een initiatief samen met Deinze industrie. Het is een evenement dat we de komende jaren verder willen uitbouwen.

De 1/8 triatlon bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Het gaat heel snel en is spectaculair. In tegenstelling tot de 1/2 afstand is het fietsen in pelotons toegestaan. De start vindt plaats aan het Sint-Poppoplein. Er werd gekozen voor veel passages op de Markt tijdens de fiets- en loopproeven, dit verhoogt de sfeer voor de atleten en maakt het attractief voor toeschouwers.

Zesde editie halve triatlon

Op zondag 26 augustus is er de zesde editie van de halve triatlon. De organisatie kan rekenen op de deelname van ongeveer 300 atleten. Zowel professionals, recreanten als een 25-tal teams nemen deel. Sport op het hoogste niveau, een volledige zondag op en om de Markt van Deinze!

Een halve triatlon bestaat uit 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Het startschot wordt om 9.45 u. gegeven aan het Sint-Poppoplein. Daar start en eindigt de zwemproef in de Leie. De atleten vatten vervolgens op de Markt de fietsproef van 90 kilometer aan, om af te sluiten met drie looprondes van 7 kilometer. Het loopparcours werd uitgetekend via de Leiedam, langs de Leie richting Astene en terug naar de Markt. Tijdens het fiets- en loopgedeelte is er bij iedere ronde een passage op de Markt voorzien. De eerste atleten worden omstreeks 14 u. aan de finish op de Markt verwacht. Het einde wordt voorzien omstreeks 17.30 u.

Meer info

De wedstrijden zijn een organisatie van Sport Events in nauwe samenwerking met de stad Deinze.

www.sportevents.be/deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...