Filliers Distillery plaatst twee gloednieuwe koperen distilleerketels

Filliers maakt zich klaar voor de toekomst en gaat zijn aanbod aan premium graandistillaten verder uitbreiden met Single Malt Whisky

Na het succes van de Filliers Dry Gin 28 en de geslaagde herlancering van de Filliers Barrel Aged Genevers eerder dit jaar, bouwt de distilleerderij verder aan de toekomst. Hierbij focussen ze zich op het maken van de fijnste distillaten op basis van granen. De twee gloednieuwe koperen stookketels die vandaag geplaatst werden, zullen exclusief gebruikt worden voor het distilleren van super premium Single Malt Whisky. De ketels, gemaakt door het befaamde Schotse bedrijf Forsyths, wegen samen ruim 6 ton en hebben een capaciteit van 7.000 liter. Om deze loodzware ketels te installeren, schakelde Filliers Distillery een gigantische kraan in die ze met het nodige precisiewerk in de stokerij hees. De gloednieuwe stokerij zal dit jaar nog in gebruik worden genomen.

Filliers Distillery legt meer dan ooit de focus op het stoken van de fijnste distillaten, gemaakt op basis van granen. Na gin en jenever leggen ze zich verder toe op de markt van de Single Malt Whisky. De productie van deze whisky zal in een aparte stookruimte gebeuren, net zoals nu al het geval is voor de gin en de jenever. Deze ochtend werden de twee gloednieuwe koperen ketels (pot stills) in de nieuwe stokerij gehesen. De plaatsing was een precisiewerk.

“Nieuwe wereld Whisky’s’ zijn in opmars. Consumenten zijn op zoek naar nieuwe smaakervaringen. Willen we daar vanuit Filliers een antwoord op kunnen bieden, dan moeten we meer dan ooit verder blijven distilleren, stoken en rijpen” zegt productiedirecteur Filip Firmin Waelkens.Kersvers CEO Bart Cnudde voegt hieraan toe dat het om één van de grootste projecten in de geschiedenis van de distilleerderij gaat.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...