Sint-Janscollege krijgt Oxfam-award ‘Handel Nu’ in Deinze

Deze week nam een delegatie van het Sint-Janscollege van Sint-Amandsberg de ‘Handel Nu’-award in ontvangst aan de wereldwinkel te Deinze.

Die prijs ontvingen ze voor hun jaren lange werking rond Fair Trade. Dit jaar werden ze in het bijzonder geprezen voor hun cacao-actie. Met leerlingen uit hun Europese partnerscholen werkten ze een dag rond eerlijke handel in Deinze.

De Turkse, Hongaarse, Catalaanse en Portugese leerlingen lieten samen met de Gentenaars honderden mensen proeven van eerlijke handel. Ze organiseerden ook een reuze petitieactie voor eerlijke handel en versierden daarmee de plaatselijke winkel. Dit deden de leerlingen en leerkrachten in mei, naar aanleiding van de scholenactie Handel nu, die Oxfam-Wereldwinkels, telkens naar aanleiding van de World Fair Trade Day aanbiedt.

Begeleidende leerkracht en Deinzenaar Peter Parmentier mocht met zijn leerlingen de gedenkplaat uit de handen van voorzitter Geert ’t Kindt aannemen. De leelingen waren in Deinze in het kader van een vrijwilligersweek. Tijdens deze week gaan ze helpen bij senioren, mensen met een beperking, knappen ze klussen op en dergelijke.

Met de actie ‘Handel Nu’ spoort Oxfam-Wereldwinkels elk jaar alle Nederlandstalige lagere, secundaire en hogescholen aan om een ludieke, laagdrempelige activiteit rond eerlijke handel te organiseren. De scholen die verhoudingsgewijs de meeste leerlingen (en derden) prikkelen en sensibiliseren met een originele of opvallende actie, van een eerlijke picknick over een fairtrade-manifestatie tot een levende automaat maakt kans op mooie prijzen. Op www.handelnu.be spat de creativiteit van het scherm. De primus inter pares onder de laureaten waren volgens de jury die van de school uit Gent.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...