De grootste dromenvanger ter wereld meet vanaf 3 augustus een diameter van 16m15cm…

3 maanden geleden kwamen Denis HERMAN en Iris MOERAERT uit Deinze op het idee om de grootste dromenvanger ter wereld te maken tijdens hun vakantie met Intersoc in St Moritz Zwitserland. De nodige vragen werden gesteld aan Guiness record book om dit record te kunnen homologeren en de voorwaarden te kennen.

“Tijdens ons idee was het record in handen van een Russische organisatie en was ongeveer 7,72 m diameter. In ons gedachten vonden we een 10 tal meter wel haalbaar, nadat we voor onze afreis dit eens hadden uitgetest thuis in Deinze . Toch enkele weken geleden kregen we het bericht van Guiness Record book, dat dit record werd verbroken in Roemenië tot 9,92m. Meteen moesten onze plannen worden bijgestuurd.

“Reeds 21 jaar doen we kinderanimatie onder de naam “Oeps en Dinges” in verschillende intersoc hotels. Dit jaar was het thema vanuit Intersoc ‘Dromen’ zodat we al snel tot dit idee kwamen. Onder het motto “samen sterk” konden we gedurende 2 vakantieperiodes aan deze dromenvanger werken met alle vakantiegangers.

Op 25 juli hadden we reeds het record verbroken door een dromenvanger te maken van een diameter van 10m35, maar tijdens de daaropvolgende periode gingen we nog een stapje verder. Uiteindelijk kwam de burgemeester Sigi Asprion , de directeur van de toeristische dienst Martin Berthod alsook en de notaris Hans Peter Beck van St Moritz in Zwitserland, de officiële opmeting doen en stelde vast dat we het huidige record duidelijk scherper hebben gezet. Het nieuwe record werd op 16m 15 cm geofficialiseerd.

Alle materiaal die we gebruikten was recuperatiemateriaal. Een firma uit onze buurt zorgde voor linten en in Hamme vonden we restanten touw die we konden gebruiken. De vakantiegangers brachten dan nog uit België een hoop doppen, lintjes, touw enz mee. Deze recordpoging bracht een zekere dynamiek en nieuwsgierigheid los tussen de vakantiegasten alsook binnen St Moritz.

De officiele documenten zullen eestdaags naar Guiness Record book worden opgestuurd met het nodige bewijsmateriaal zoals foto’s, filmpjes en een persartikel in een plaatselijke Zwitserse krant, de Engadiner Post! Alle medewerkers aan dit record, van klein tot groot, van over geheel vlaanderen zullen dan ook een deelnemerscertificaat ontvangen als dank voor hun enthousiaste medewerking.

“Nu hopen we natuurlijk dat we met deze recordverbreking het Guiness record book kunnen halen en dat er nergens de komende weken of maanden iemand dit record wil aanvallen”, gaven Denis en Iris nog mee.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...