Versele-Laga Run volgt de Versele-Laga 11 KM van Deinze op

Op zondag 7 oktober 2018 vindt in Deinze de Versele-Laga Run plaats, een opvolger voor het populaire loopevent de Versele-Laga 11 KM van Deinze, de start is voorzien aan de feesttent van Petegem kermis.

De vorige organisatoren Tom Van Nieuwenhuyse, Daan Boydens en Jan Claeys geven na vier succesvolle edities dit jaar de organisatie door aan Versele-Laga, de Deinse producent van kwalitatieve voedings- en verzorgingsmerkproducten voor prestatie- en huisdieren. Die was de vorige vier jaar al hoofdsponsor van het event en hielp ook bij de organisatie. De deelnemers krijgen weer de keuze uit een parcours van 7 km of 11 km.

Versele-Laga neemt de organisatie over

De Versele-Laga 11 KM van Deinze was vier jaar lang een vaste waarde in Deinze. De organisatoren Tom, Daan en Jan zagen het evenement elk jaar verder groeien en mogen dan ook een pluim op hun hoed steken voor het fantastische werk.

“Het is een fantastische rit geweest. Vier keer. Van minder dan 300 deelnemers naar meer dan 1000. De straten van Deinze kleurden grijs, geel, wit en rood. Maar na vier jaar werd de organisatie groter en woog ze zwaarder op ons privé- en beroepsleven. En dus namen we de moeilijke beslissing om te stoppen. Met pijn in het hart.”, aldus Tom, Daan en Jan op hun Facebookpagina. Daarom geven ze de fakkel volledig door aan Versele-Laga, dat nu met een nieuwe run komt. Tom blijft op de achtergrond zijn ervaring delen en ondersteunt de Versele-Laga-organisatoren om er ook nu weer een topeditie van te maken.

De Versele-Laga Run

De Versele-Laga 11 KM van Deinze stond de voorbije vier jaar altijd met stip aangeduid in de agenda van elke loper uit Deinze en omstreken. Versele-Laga wilde er alles aan doen om deze prachtige sportieve traditie in stand te houden.

Het bedrijf houdt zich aan zijn woord, want op zondag 7 oktober gaat de
Versele-Laga Run van start, een opvolger voor de Versele-Laga 11 KM van Deinze. Het event start aan de feesttent van Petegem Kermis in de Kastanjelaan, waar aansluitend livemuziek en een hapje en drankje wordt voorzien.

Het parcours van de Versele-Laga Run volgt voornamelijk rustige wegen door Deinze, maar ook de brug over de Leie en een passage door de fabriek van Versele-Laga staan op het programma. Dankzij elektronische tijdsregistratie zullen de deelnemers achteraf ook hun behaalde tijd te weten komen.

Back On Track-fonds

De opbrengsten van het event gaan naar het Back On Track-fonds van Thomas Van der Plaetsen, de Deinse tienkamper die ook peter is van het event. In het kader van zijn Back On Track-project zullen een 15-tal ex-kankerpatiënten de 7 km van de Versele-Laga Run lopen, een eerste mijlpaal in hun trainingsschema dat ze volgen om tegen het einde van het jaar 10 km te lopen.

Praktische info

Voor inschrijvingen en meer informatie kunt u terecht op www.versele-laga-sport.be of www.verselelagarun.be of op Facebook event

Inbegrepen in de deelnameprijs van € 15: T-shirt, tijdsregistratie, bevoorrading onderweg en douchemogelijkheid. Voorinschrijven kan tot 24 september.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...