De nieuwe koekjeshype van Rusland waait over tot in #deinze

In juli ontdekten we via de #deinze dat Yuliya (27) zeer creatieve koekjes bakt. Wij gingen langs in Ten Bosse om de kleurrijke koekjes te proeven en ontdekten een zeer gepassioneerde, gedreven en goedlachse vrouw, die bijna perfect Nederlands praat en haar creatief talent combineert met haar bakkunsten.

Ze woont sinds 2014 in België met haar man Peter en hun tweejarig zoontje Lev. Yuliya heeft cursus Nederlands gevolgd en gaat regelmatig naar feestjes van vrienden/familie en om daar niet met lege handen toe te komen en zeker niet met de usual cadeautjes (cava, pralines, boeket bloemen, cadeaubon, …) zocht Yuliya een manier om de geschenkjes wat leuker en persoonlijker te maken.

Zo bakte ze voor Pasen, paashaaskoekjes in speculoos met extra decoratie in glazuur. Haar creaties post ze graag met de nodige hashtags op haar instagram Sweet and Joy en al snel kwamen er appreciaties in de vorm van likes of positieve comments van vrienden en hashtag volgers.

De likes geven je een boost, zegt Yuliya. En ze bleef maar koekjes maken voor vriendinnen of de onthaalmoeder van Lev, zelf voor ons, ja wij vroegen of ze iets kon maken rond het thema Bing (een tekenfilmpje met schattig konijntje), wat we kregen was buiten alle verwachting, een Bing koekje, een cijfer 2 en een penseel om zelf met glazuur een tekening op een koekje in te kleuren. De max toch?

Yuliya vertelde ons dat het een enorme hype is in Sint-Petersburg, in elke souvenirwinkel of pakjeswinkel kan je zulke koekjes kopen. Het leuke is dat je de koekjes kan personaliseren. Je kan het niet gek genoeg bedenken of je kan het maken. 

Wat begon als een ideetje voor een hobby, begint toch een beetje uit de hand te lopen en zou kunnen uitgroeien tot de job waar Yuliya altijd al van droomde. Benieuwd welke winkels of aanvragen ze binnenkort zal krijgen, hopelijk kan ze haar hobby omzetten in een bedrijfje die voor verschillende bakkerijen, shops, cadeauwinkels, delicatessenwinkels of speciaalzaken koekjes of creatieve relatiegeschenken levert. Wij waren alvast fan en wensen haar alle geluk toe.

Volg Yuliya op instagram of op facebook

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...