Oplossing voor n kinderopvang Flo & Ko

Vorige week maandag werd aangekondigd dat de deuren van Flo & Ko in Petegem onverwacht sluiten. De ouders van minstens 24 kindjes kunnen terug op beide oren slapen. LM Oost-Vlaanderen neemt de kinderopvang over. In Petegem komt zo de tweede crèche van het ziekenfonds.

Het nieuws dat Flo & Ko in de Kortrijksesteenweg sluit kwam hard aan. “Na het bericht van maandag in de krant, hebben we zelf contact opgenomen met de eigenares”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur van LM Oost-Vlaanderen. “Sindsdien is alles in een stroomversnelling gegaan om er voor te zorgen dat alle betrokken kinderen en hun ouders in de crèche kunnen blijven.”

De kinderopvang zou op 31 oktober sluiten. Vanaf dan neemt LM Oost-Vlaanderen het roer over. “We gaan meteen van start. De kinderen blijven dus niet in de kou staan. We zullen zorgen voor een soepele overgang en rekening houden met de huidige gang van zaken. De openingsuren blijven in ieder geval gelijk. We zijn daarmee niet aan ons proefstuk toe, onlangs hadden we een succesvolle start van onze crèche in Zulte.”

De crèche zal een nieuwe start maken onder de naam Lemmieland Deinze. “In het kinderdagverblijf zullen we met ons zelfde pedagogisch plan werken. Dat betekent een focus op beweging, voeding en geestelijke gezondheid,” zegt Cathy De Waele. “Er volgt een infomoment in de kinderopvang om alle ouders meer toelichting te geven over de overname, want die zitten ongetwijfeld met een pak vragen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...