Bezoek cultuurcentrum Leietheater in opbouw

De realisatie van cultuurcentrum Leietheater is op dit moment halfweg. In het najaar van 2019 zal het nieuwe gebouw klaar zijn om cultuurminnaars uit Deinze en de regio te ontvangen. Tijdens een eenmalig werfbezoek op 16 september kan je ontdekken hoever de werken al zijn gevorderd.

“Met de start van de bouw van het Leietheater in september 2017 kwam een langgekoesterde droom tot werkelijkheid. We hebben deze legislatuur hard gewerkt aan de uitbouw van het aanbod van cultuur, maar het ontbreken van een theaterzaal en voorstellingenprogramma was een belangrijk tekort” stelt schepen van cultuur Rutger De Reu. “De voorbereidingen verlopen momenteel volgens plan, zowel wat betreft bouwproces als toekomstige werking. Iedereen kan de nieuwbouw in geglazuurde baksteen al van buitenaf bewonderen. Na het beëindigen van de ruwbouwfase start de binnenafwerking.”

Ook de toekomstige werking wordt volop voorbereid. Op 1 september begon de nieuwe directeur Benoît Vanraes aan zijn opdracht om van het Leietheater een succesverhaal te maken. Ook van andere medewerkers wordt de aanwerving binnenkort opgestart, zodat vanaf september 2019 het cultuurcentrum op volle kracht kan draaien.

Om alle geïnteresseerden een vooruitblik te gunnen op deze nieuwe culturele hotspot is tijdens de autovrije zondag een werfbezoek mogelijk. Ontdek zelf hoe de cafetaria, foyer, loges, kantoren, polyvalente zalen en de theaterzaal met 450 zitplaatsen er in de ruwbouwfase uitzien. Bezoekers krijgen informatie over de afwerking van het gebouw en de toekomstige werking. Om het Leietheater nu al tot leven te brengen, zal bovendien op diverse plaatsen langs het parcours animatie te beleven zijn, o.a. lokaal talent met Emy Kabore, finaliste van Humo’s Rock Rally, en dansclub Dance 4 Life. Ook vzw De Kwelm stelt zijn project ‘Het gezin van Paemel’ voor. Bezoekers kunnen bovendien tickets winnen voor de voorstellingen van ‘Het gezin van Paemel’.

Werfbezoek Leietheater Zondag 16 september van 14 tot 18 u.Brielstraat 8, Deinze – Doorlopend toegang, zonder reservatie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...