Deinze – Nevele: 16 of 17 deelgemeenten?

Deinze en Nevele hebben samen 17 deelgemeenten. GroenRood zet deze deelgemeenten centraal. Elke deelgemeente werd grondig doorgelicht en daaruit werden specifieke voorstellen per deelgemeente gemaakt. Per deelgemeente werd een folder gemaakt, met vooraan het agglomeratie bord van de deelgemeente. Toen kwamen de mensen van GroenRood tot een eigenaardige vaststelling. Petegem blijkt onvindbaar. 

Bij het binnenrijden van de agglomeratie van elke deelgemeente staat een bordje met de naam van de deelgemeente. Ook als je vanuit de buurgemeenten Deinze en Nevele binnen komt staan er gemeenteborden met de naam van de deelgemeente en Deinze of Nevele. Zo rij je lustig Astene, Grammene of Hansbeke binnen…. maar Petegem kan je niet binnen rijden. Aan de grenzen van Petegem zie je steeds een bordje met de vermelding Deinze. Is dit een anekdotische reliek van de legendarische rivaliteit tussen Deinze en Petegem? 
Annick Verstraete van GroenRood: ‘Natuurlijk vragen we niet om deze borden te vervangen, dat zou een grote kost zijn. Maar als de borden aan vervanging toe zijn zouden we graag hebben dat Petegem terug in het straatbeeld verschijnt. Een stad is maar zo sterk als zijn verschillende delen. Uit waardering voor de dynamiek die de deelgemeenten geven is een apart naambord een teken van respect.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...