Leiespiegel uitzonderlijk geopend op zondag 23 september voor registratie orgaandonatie

Het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel zal na een oproep in het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’ op zondag 23 september uitzonderlijk geopend zijn tussen 10 en 12 u. voor registraties als orgaandonor. Dit kan ook via het E-loket gebeuren (www.deinze.be/orgaandonatie) of door langs te komen bij de dienst burgerzaken.

De allereerste uitzending van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ op 18 september had orgaandonatie als thema. Het programma roept iedereen op om zich te registreren als donor. Meer dan 240 Vlaamse stad- en gemeentehuizen, waaronder Deinze, openen naar aanleiding van de oproep uitzonderlijk hun deuren op zondag 23 september. 

Het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel is op zondag 23 september geopend tussen 10 en 12 u. voor registraties als orgaandonor. Dit kan ook gebeuren via het E-loket of bij de dienst burgerzaken.

In principe is iedereen orgaandonor. Maar bij een overlijden is het voor de naasten vaak een te moeilijke beslissing om de organen van de overledene toch af te staan. Achteraf zijn de meeste mensen wel gelukkig dat ze toch iets goeds gedaan hebben met het meest vreselijke dat hen kon overkomen. Je kan het hen gemakkelijker maken en je op voorhand registreren als orgaandonor. Dit vraagt slechts enkele minuten tijd.

Verdere informatie over orgaandonatie vind je op de website van de FOD volksgezondheid.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...