Voordracht ‘Klimaatopwarming en Antarctica’ woensdag 19 september

Kom meer te weten over de staat van het klimaat!
We staan aan de rand van een enorme omwenteling voor de mens en onze planeet. Aan de vooravond van Car Free Day maakt leerkracht Koen Meirlaen een stand van zaken op over de klimaatopwarming: oorzaken, gevolgen en oplossingen komen aan bod in deze voordracht. 

Woensdag 19 september 2018 – 20u 
Leiepoort campus Sint-Hendrik, Guido Gezellelaan 105 – Deinze
Gratis toegang

bericht: Enkele jaren terug werkte Leiepoort campus Sint-Hendrik het AHA-project uit over klimaatopwarming. Gedurende drie maanden ging Koen Meirlaen op onderzoek met de klimaatwetenschappers in Antarctica. 

Aan de hand van prachtig beeldmateriaal vertelt hij over de onderzoeken, het klimaat, de onbeschrijflijk mooie natuur en over het Princess Elisabeth Antarctica-station, uniek om zijn zero-emissie karakter. In een veel gedeeld opiniestuk in Knack (https://www.knack.be/nieuws/belgie/car-free-day-maakt-een-fietstocht-meer-of-minder-het-verschil/article-opinion-1197487.html) roept Koen Meirlaen alvast op tot actie: “De huidige klimaatopwarming brengt ons in een nieuwe, ongekende wereld. Door menselijk toedoen hebben we op een heel korte tijd de atmosfeer sterk beïnvloed. Een kleine temperatuurwijziging lijkt niet veel maar het brengt onze dunne, broze atmosfeer uit evenwicht. Vergelijk het met een ziek persoon, iemand met 40°C is behoorlijk van slag. Doen we verder zoals we nu bezig zijn, dan komen we tegen het einde van deze eeuw in een nieuwe wereld terecht, met een temperatuurstijging van meer dan 4°C ten opzichte van de pre-industriële periode.”

“Ouders zijn bezorgd om de schoolresultaten van hun kinderen, hopen op een vlotte schoolcarrière en op een mooie toekomst. Misschien moeten ze ook de aarde als een kind zien, en streven naar mooie resultaten, een goed rapport en een mooie toekomst. Wees dus een voortrekker: sta op in je bedrijf, in je vereniging, thuis om de aarde koolstofvrij te maken, gooi het roer om. Nu en samen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...