Nieuwe hoofdsponsor én nieuw concert voor Miracle vzw

Miracle vzw werkt hard aan de toekomst en bewijst dit door het aantrekken van nieuwe sponsors én tegelijk een nieuwe topartiest aan te kondigen.

Met Daniel Verbeke bvba (sanitair, HVAC & electriciteit) van eerste schepen Bart Van Thuyne heeft Miracle vzw zijn nieuwe hoofdsponsor beet voor het komende cultuurseizoen.

“Sioen plays Graceland” is dan weer de mooie affiche die ze kunnen aankondigen voor zondag 7 oktober.

Sioen – Foto: Nick Proot (via Miracle vzw)

“Met Miracle vzw willen we nog lang en veel concerten organiseren in en voor Deinze”, zegt voorzitter Kristof Baertsoen. Maar dat is absoluut niet mogelijk zonder de steun van vele vrijwilligers en partners. Het is dankzij hen dat Miracle vzw de Deinzenaren kwalitatieve evenementen kunnen bieden.

Concerten organiseren is ook een dure aangelegenheid en daarvoor zijn ook veel financiële middelen nodig. Daarom is Miracle vzw constant op zoek naar mensen en bedrijven die hun culturele project genegen zijn en hen daarom ook financieel willen steunen.
Miracle vzw dan ook verheugd te kunnen zeggen dat ze voor het komende seizoen al enkele mooie overeenkomsten hebben kunnen sluiten. O.a. Belcoprint, Electro Mac, Ford-garage Van den Poel en kwaliteitslager Peter & Isabel zijn reeds Miracle-fans en nu mogen ze ook nog schepen Bart Van Thuyne verwelkomen als nieuwe hoofdsponsor met zijn bedrijf Verbeke Daniel.

“Ik was van bij de start van Miracle vzw een fervent ‘supporter’, zegt Bart Van Thuyne, “omdat ik heel fel geloof in de kracht van een sterk verenigingsleven voor onze stad en de positieve impact van de concerten die Miracle vzw organiseert op de Deinzenaren.” Met de organisatie van diverse fuiven in de Brielpoort en het festival Gulderock is Bart Van Thuyne trouwens niet aan zijn proefstuk toe.

Mensen die Miracle vzw willen steunen kunnen steeds terecht bij de voorzitter, Kristof Baertsoen, via [email protected].

SIOEN PLAYS GRACELAND (ACOUSTIC)

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album ‘Graceland‘. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van ‘Calling Up Soweto‘. Sioen, in de voetsporen van Paul Simon…
Op zondag 7 oktober 2018 komt Sioen naar CC Palace op de Markt in Deinze met de voorstelling “Sioen plays Graceland (Acoustic)”.
Het album ‘Graceland’ herbergt enkele grote hits die iedereen kent: ‘You Can Call Me All’, ‘Diamonds On The Soles Of Her Shoes’, ‘Under African Skies’ … maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. 

Op vraag van Oxfam ging hij in 2007 voor ‘One Day For Another World’(Gentse Feesten) een eerste keer naar Soweto, de bekendste township van Johannesburg. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar ‘Graceland’ werd ingeblikt.
Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten, die hij ter plaatse leerde kennen. ‘Graceland’ werd ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over Graceland uit. Met deze plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven in het buitenland en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.

Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2016 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album ‘Graceland’ te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald en een vervolg kon niet uitblijven. Een volledige uitverkochte tournee met telkens staande ovaties volgde in het najaar van 2017 en wordt nu, met succes en zeer veel ‘goesting’ verlengd met o.a. een passage in zaal Palace te Deinze.
Voor de gelegenheid inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto.

Frederik Sioen: stem & gitaar
Stella Khumalo: backing vocals 
Duduzile Majola: backing vocals 
Vuyo Tshuma: backing vocals 

Tickets kosten 18 euro (+ reserveringskost) en zijn verkrijgbaar op de website van Miracle vzw (www.miraclevzw.be) en bij Belcoprint in de Tolpoortstraat.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...