19e grote veldloop voor Deinse scholen

Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseert de dienst sport en recreatie in samenwerking met Atletiekclub Deinze de 19e grote veldloop voor Deinse scholen. Deze veldloop vindt plaats in de Brielmeersen (speelweide). Er zijn 2.010 leerlingen ingeschreven. Er is ook een leerkrachtenloop voorzien waarbij de leerkrachten van verschillende scholen het sportief tegen elkaar zullen opnemen.

AC Deinze

Het is de bedoeling een sportieve ontmoeting te organiseren tussen de verschillende Deinse scholen. De veldloopwedstrijd wordt georganiseerd voor de leerlingen van het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar van het lager onderwijs en van het 1e & 2e jaar middelbaar onderwijs.

De wedstrijden voor het lager onderwijs gaan van start vanaf 9.30 u., de wedstrijd voor het middelbaar onderwijs start om 13.45 u. De leerlingen worden ingedeeld in verschillende reeksen volgens leeftijd. Per reeks wordt een klassement opgemaakt, dus na elke wedstrijd is er een podiumceremonie voorzien.

Voor zowel het lager als het middelbaar onderwijs is er telkens een wisselbeker voorzien voor de beste school. Bij aankomst ontvangen alle deelnemers een drankje, gesponsord door AD Delhaize Deinze. Ook dit jaar zullen niet enkel leerlingen deelnemen, maar is er ook een leerkrachtenloop voorzien waarbij de leerkrachten van verschillende scholen het sportief tegen elkaar zullen opnemen.

De te lopen afstand bedraagt ongeveer 650 meter voor de leerlingen van het lager onderwijs en ongeveer 800 meter voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs.

Dit jaar zijn er in totaal 2.010 leerlingen ingeschreven, als volgt verdeeld:

 • Lager onderwijs: 1.312 leerlingen
 • Middelbaar onderwijs: 698 leerlingen

Volgende scholen nemen deel:

 • Lager onderwijs
 • B.S. De Kleurenplaneet
 • B.S. De Sterrebloem
 • B.S. De Veerboot
 • B.S. Erasmus
 • B.S. O-L-V Gottem
 • B.S. Leieparel Deinze
 • B.S. O-L-V Wontergem
 • B.S. ZEVI (Zeveren & Vinkt)
 • B.S. St-Hendriks Petegem
 • V.B.S. Mozaïek Astene
 • VIBLO Leieland
 • V.B.S. Leernest
 • B.S. Driessprong
 • Middelbaar onderwijs
 • GO! Eramusatheneum – campus Peter Benoit & campus Volharding
 • Leiepoort campus St-Hendrik
 • Leiepoort campus St-Vincentius
 • Leiepoort campus St-Theresia


Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...