Stad Deinze steunt ‘Rode Neuzen’-actie

Op 30 november vindt de vierde Rode Neuzendag plaats. De actie staat dit jaar in het teken van psychisch welbevinden op school. Met Jeugd & School en Generatie 2020 neemt Deinze al jarenlang initiatieven om emoties en veerkracht op school bespreekbaar te maken. Bij heel wat stadsdiensten worden rode neuzen verkocht ten voordele van het goede doel.

Op 30 november vindt de vierde Rode Neuzendag plaats. Dit jaar staat de actie volledig in het teken van psychisch welbevinden op school. Terecht, vindt schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Enkele jaren geleden werkten alle Deinse scholen mee aan het grootschalig onderzoek Generatie 2020. Daaruit bleek dat 1 op 5 kinderen in Deinze stress of psychische moeilijkheden ervaren. Daarenboven werd duidelijk aangetoond dat deze moeilijkheden een negatieve invloed hebben op de schoolprestaties. Als we de kwaliteit van ons onderwijs willen verbeteren, moeten we inzetten op het welzijn van de kinderen en de leerkrachten op school. Daarvoorhebben alle scholen het charter van Generatie 2020 ondertekend” aldus schepen Van Hove.

Het stadsbestuur roept alle scholen op om zich te registeren als Rode Neuzenschool. Daarenboven worden bij de volgende stadsdiensten rode neuzen verkocht tot en met 30 november:

– Dienstencentrum Leiespiegel (onthaal)
– Sportcomplex Palaestra
– De stedelijke bibliotheek
– Jeugdcentrum Brieljant
– Dienstencentrum Elfdorpen

Er zijn 5 verschillende neuzen beschikbaar. Ze kosten 5 euro per stuk, de opbrengst gaat integraal naar het Rode Neuzenproject.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...