Jongeren werken voor het Zuiden in Deinze

Donderdag 18 oktober is YOUCA Action Day. Tijdens de campagne ‘Work for Change’ kruipen meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Ook stad Deinze neemt dit jaar opnieuw deel aan de campagne. Vijf jongeren gaan er aan de slag: 1 in dienstencentrum Leiespiegel, 1 in de bibliotheek, 1 in de Minder Mobielencentrale van dienstencentrum Elfdorpen en 2 jongeren helpen de burgemeester. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

YOUCA, Youth for Change and Action, is de nieuwe naam van Zuiddag. YOUCA is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert YOUCA vzw de campagne Work for Change. Voor de dertiende keer zullen meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar aan de slag gaan bij een bedrijf, organisatie, overheid of particulier. Hun loon van die dag gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Dit jaar werkt YOUCA samen met Plan International België en wil men een duidelijke impact teweegbrengen op de vooruitzichten van jongeren en specifiek van meisjes in Nueva Prosperina, één van de meest achtergestelde wijken van Guayaquil, Equador.

Stad Deinze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de YOUCA Action Day en neemt sinds enkele jaren deel door studenten actief te laten meewerken in verschillende stadsdiensten. Dit jaar helpt Caitlin Verlinden (vierdejaarsstudente Leiepoort – campus Sint-Hendrik) in de stedelijke bibliotheek, Lise Mortier (zesdejaarsstudente Leiepoort – campus Sint-Vincentius) in dienstencentrum Leiespiegel, Emma Rogiers (vierdejaarsstudente Leiepoort – campus Sint-Hendrik) in de Minder Mobielencentrale van dienstencentrum Elfdorpen en Joey Debruyne (zesdejaarsstudent Leiepoort – campus Sint-Vincentius) en Louis De Poortere (vierdejaarsstudent Leiepoort – campus Sint-Hendrik) helpen de burgemeester. Hun loon van die dag gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Info http://youca.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...