Resultaat wedstrijd / wensmuur werfbezoek Leietheater

Tijdens het werfbezoek aan het Leietheater in opbouw op zondagnamiddag 16 september kwam het publiek massaal opdagen voor een eerste kennismaking. De meer dan 2.500 aanwezigen bewezen dat er nu al grote belangstelling bestaat voor het nieuwe cultuurcentrum. Op de wensmuur werden honderden suggesties achtergelaten voor toekomstige voorstellingen in het Leietheater. Ook de winnaars van de prijsvraag over het aantal stenen in de gevels van de nieuwbouw zijn bekend.

Meer dan 2.500 bezoekers, waaronder opvallend veel jonge gezinnen, kwamen op 16 september de nieuwe culturele hotspot van Deinze bekijken. Tijdens de rondgang door het Leietheater in ruwbouwfase maakten ze kennis met de toekomstige cafetaria, foyer, loges, kantoren, polyvalente zalen en de theaterzaal met 450 zitplaatsen.

De aanwezigen kregen de kans om een artiest naar keuze achter te laten op de wensmuur. Op die manier werden talrijke suggesties meegegeven voor het programma van het Leietheater. De meest genoemde artiest was Bart Peeters, maar gelet op de honderden verschillende namen verwacht het publiek een uitgebreid en divers programma van theater tot jazz.

Tijdens het werfbezoek werd ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een wedstrijd voor gratis duotickets voor een van de voorstellingen van “Het Gezin van Paemel” in september 2019, geschonken door De Kwelm vzw en het AGB stad Deinze. De winnaars zullen dus bij de eerste bezoekers zijn van het nieuwe Leietheater.

Als wedstrijdvraag moest geschat worden hoeveel stenen er nodig zijn voor de prachtige gevels van het Leietheater. Aannemer Strabag heeft hiervoor 180.398 stenen voorzien. Sommigen zaten er met een gok op miljoenen stenen wel erg ver naast, maar Stijn Dejaegher uit Wontergem was er met zijn antwoord van 180.000 stenen het dichtste bij. Hij kreeg, samen met de 4 andere winnaars uit Deinze die de aantal stenen het dichtste benaderden, het leuke nieuws dat hij alvast zijn duoticket mag afhalen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...